To je to što me zanima!

Sramota navijača Uniteda, na Anfieldu skandirali: 'Ubojice'

Iako je komemoracija za tragediju Hillsborough uoči utakmice Liverpoola i Man Uniteda prošla u lijepom ozračju, dio gostujućih 'navijača' morao je sve pokvariti
Vidi originalni članak

Prije dva tjedna Neovisno povjerenstvo zaduženo za istragu tragedije 1989 na Hillsboroughu donijelo je konačni sud da navijači Liverpoola nisu odgovorni za smrt 96 ljudi. Nakon što je konačna istina izašla na vidjelo, Liverpool, s ostalim engleskim klubovima na stadionima odao počast žrtvama, a glavna komemoracija dogovorena je za najveći engleski derbi protiv Manchester Uniteda.

Uoči nedjeljne utakmice na Anfieldu navijače obiju momčadi pozivalo se na fer i korektno ponašanje kako bi obilježavanje tragedije proteklo u pozitivnom svijetlu. Sve je prolazilo u lijepom tonu, navijači 'redsa' izvjesili su veliku koreografiju s natpisima 'Istina' i 'Pravda', rukovali su se zaraćeni Evra i Suarez, igrači Manchestera na leđima su nosili majice s brojem 96, no lijepu komemoraciju pokvario je dio Unitedovih navijača, ako ih se može tako nazvati.

Po završetku utakmice huligani su skandirali 'ubojice, ubojice' aludirajući na tragediju, ali ne samo tu, već i onu na Heyselu 1985. Iako je navijački 'folkor' između navijača dviju momčadi uvijek uključivao ismijavanje velikih tragedija, koju su pretrpjela oba kluba, trenutak, koji nikad nije primjeren, u ovom slučaju je bio još manje.

'Gdje vam je vaša slavna pjesma o Münchenu', uzvikivali su navijači Uniteda referirajući se na pjesmu Liverpoolovih navijača na račun minhenske tragedije 'Busbyjevih beba', a skandirali su pogrdno 'Nikad nije vaša krivnja, uvijek ste vi žrtve'.

Srećom, odvratno skandiranje dolazilo je samo od manjeg dijela 'navijača' 'crvenih vragova', koji ni u teškom i emotivnom trenutku nisu mogli začepiti usta.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • MM17_1 24.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • torca-1950 24.09.2012.

    sramota

  • BOAATENG 24.09.2012.

    KAKAV KLUB TAKVI I NAVIJACI!

Komentiraj...
Vidi sve komentare