To je to što me zanima!

Sramotan ispad: Danski novinar rasistički uvrijedio Marokance usporedivši ih s majmunima

U nastavku razgovora o Maroku i njihovim obiteljima u Katru imamo i fotografiju okupljanja obitelji majmuna, rekao je danski voditelj nakon čega je izazvao lavinu komentara
Vidi originalni članak

Novinar danske televizije "TV2" Christian Hog ​​​​Andersen tijekom programa uživo rasistički je uvrijedio marokanske nogometaše i njihove majke usporedivši ih s majmunima. 

Naime, nakon kadrova u kojima Marokanci u Katru slave s majkama na terenu, Hog je pokazao fotografiju zagrljenih majmuna. 

- U nastavku razgovora o Maroku i njihovim obiteljima u Katru imamo i fotografiju okupljanja obitelji majmuna - rekao je Andersen. 

Sramotan potez danskog novinara izazvao je lavinu komentara i osudu zbog nevjerojatnog poteza zbog čega se televizija morala javno ispričati. 

"Izuzetno nam je žao zbog komentara novinara. Duboko se ispričavamo zbog ovoga. Ovo se može shvatiti kao rasistički komentar, a TV2 i Kristian Hog Andersen izražavaju duboku ispriku", navodi se na službenoj stranici televizije. 

Glavna urednica priznala je grešku i potvrdila da su komentari bili pogrešni i uvredljivi dok je danski novinar istaknuo kako nije imao namjeru uvrijediti Marokance. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Palmanova 21.12.2022.

    reko je istinu

  • MatijaKezele 21.12.2022.

    To je ta tolerancija i različitost koju oni promiču. Stavi si trakicu i šuti

  • Barney10 21.12.2022.

    Otkaz mu dati i aj bok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare