To je to što me zanima!

'Orlovi' odletjeli sa Svjetskog prvenstva: Švicarska izborila prolazak nakon sjajne utakmice

Nogometaši Srbije ispali su sa Svjetskog prvenstva nakon što je Švicarska bila bolja s rezultatom od 3-2. 'Orlovi' su poveli u 35. minuti golom Vlahovića, ali Embolo i Freuler zabili su golove za preokret
Vidi originalni članak


Nogometaši Švicarske svladali su Srbiju s 3-2 i kao drugoplasirana reprezentacija skupine G pridružili su se u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru reprezentaciji Brazila koja je unatoč porazu 0-1 od Kameruna osvojila prvo mjesto. Na stadionu 974 u Dohi Švicarska je povela u 20. minuti, kad je na dodavanje Sowa loptu u mrežu sa desetak metara poslao Xherdan Shaqiri.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Srbija je preokretom došla do vodstva. U 25. minuti loptu je glavom u mrežu poslao Aleksandar Mitrović, a u 35. minuti je gol za 2-1 postigao Dušan Vlahović.

Švicarska je ipak na odmor otišla s rezultatom koji joj je donosio plasman u osminu finala, jer je u 44. minuti na 2-2 izjednačio Breel Embolo. Sjajnu akciju Švicaraca već u trećoj minuti drugog poluvremena Remo Freuler je završio pogotkom za 3-2.

Brazil je natjecanje u skupini završio sa šest bodova, koliko ih je sakupila i Švicarska, ali je zbog lošije gol-razlike osvojila drugo mjesto. Kamerun je završio kao treći sa četiri boda, a Srbija je s jednim bodom ostala na dnu ljestvice skupine G. Brazil će kao prvoplasirana reprezentacija skupine G u osmini finala igrati protiv Južne Koreje, a taj je dvoboj na rasporedu u ponedjeljak, 5. prosinca, od 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Švicarci će na teren dan poslije, također od 20 sati, a suparnik u posljednjem dvoboju osmine finala bit će im reprezentacija Portugala.

Idi na 24sata

Komentari 591

  • Slender 03.12.2022.

    Hahahaha

  • Flijana 03.12.2022.

    Čujem da se sprema veliki doček svjetskih prvaka u Beogradu😄🤭🚜🚜

  • Nameless 03.12.2022.

    Nek se drže 🏀 i Novice, fudbal je za nacije s tradicijom 😌

Komentiraj...
Vidi sve komentare