To je to što me zanima!

Srbin kralj basketa: Progurao mu kroz noge i zabio za slavlje

Ono što je Messi u nogometu, Dušan Domović Bulut je u košarci tri na tri. Srbija je ovom sportu, koji će debitirati na Olimpijskim igrama 2020. godine, osvojila gotovo sve što se može osvojiti
Vidi originalni članak

Ne možeš to napraviti odraslom čovjeku, jednostavno ne možeš. Ovo nitko ne radi u tri na tri košarci osim njega, najboljeg igrača na svijetu, oduševljen je bio komentator.

Dušan Domović Bulut je u košarci tri na tri ono što je Messi u nogometu. Igra se s protivnicima, gura kroz noge i pobjeđuje. Napravio je to Španjolcu Sergiju de la Fuenteu kojeg je poslao u penziju nevjerojatnim driblingom zabivši za pobjedu.

 

Srbija je pobijedila Španjolsku 21-9 i osigurala četvrtfinale Europskog kupa, jedinog natjecanja koje nije osvojila. Košarkaši Srbije u ovom su sportu osvojili sve što su mogli osvojiti osim tog Eurokupa u kojem su dvaput završili drugi. 

Buluta su u Amsterdamu proglasili za igrača dana. Kako i ne bi kad su u Top 5 akcija završile njegove dvije. Osim ovog driblinga i koša, u najboljih pet akcija uvrstili su i njegov driblinig i šut za tricu iz teške situacije.

Košarka tri na tri imat će premijeru na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., nakon što ju je Međunarodni olimpijski odbor stavio na popis novih disciplina.

I Hrvatska ide po medalju u Tokio

Kad smo čuli da je ‘basket’ ušao u olimpijski program, oduševili smo se. To je super vijest za nas, ali i za sve koji su ikad igrali ‘3 na 3’. Lijepo je znati da svi koji igraju ‘basket’ imaju šansu jednoga dana doći do olimpijskih igara, kaže Božidar Vrdoljak.

Košarkaški virtuoz, u Splitu poznatiji kao Braco, jedan je od petorice igrača momčadi koja već godinama igra najjače svjetske turnire pod nazivom Statisti. Uzeli su srebro na svjetskom prvenstvu, a u Tokiju će imati šansu doći i do olimpijske medalje.

Uz Vrdoljaka i Kaliternu, koji je svojedobno igrao A-1 ligu u dresu Kaštela, tu su i Duje Škaro, aktualni igrač KK Zagreba Toni Vitali, pa Toni Mindoljević i Hrvoje Marin, koji je u utakmici A-2 u dresu Adriatica zabio Dugopolju čak 70 koševa!

Idi na 24sata

Komentari 69

  • belizagrebgrad 09.07.2017.

    Tko, gdje, zašto tu ?

  • Međimurec69 09.07.2017.

    Srbija najjaca sila u basketu 3x3 bravo Dušan i ekipa rasturite danas😜😜

  • Abrakadabra20 09.07.2017.

    Kralj" Basketa " Majko mila pa kaj se to ne zove kosarka!? Kaj da je nogomet bi napisali kralj Futbala

Komentiraj...
Vidi sve komentare