To je to što me zanima!

Srečko Katanec ponovno sjeo na klupu slovenske selekcije

Srečko Katanec novi je izbornik slovenske nogometne reprezentacije, objavio je posljednjeg dana 2012. Slovenski nogometni savez (NZS) na službenoj stranici
Vidi originalni članak

Katanec se nakon više od deset godina vraća na klupu slovenske vrste koju je u prvom mandatu odveo na Europsko prvenstvo 2000. i Svjetsko prvenstvo 2002. godine. Naslijedit će Slavišu Stojanovića koji je smijenjen početkom prosinca nakon što je sa Slovencima uzeo samo tri boda u uvodne četiri utakmice kvalifikacija za SP u Brazilu.

'Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza Aleksander Čeferin i bivši izbornik slovenske reprezentacije Srečko Katanec u drugoj su polovici prosinca razgovarali o mogućnosti Katančeva povratka na izborničko mjesto. Pregovori su epilog dobili u ponedjeljak kada je Katanec prihvatio ponudu NZS-a. Izbornika još mora formalno potvrditi Izvršni odbor NZS-a koji će zasjedati u petak, 4. siječnja, a 49-godišnji Katanec će slovensku vrstu prvi put voditi 6. veljače u Kopru u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine', stoji u priopćenju NZS-a.

Katanec je u posljednjih deset godina bio trener Olympiacosa, te izbornik Makedonije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. U igračkoj karijeri je bio član Olimpije, zagrebačkog Dinama, Partizana, Stuttgarta i Sampdorije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • veron 01.01.2013.

    "Lepi dečko Katanec Srećko !! " Tako su prije rata skandirali Partizanovi navijači kada je Katanec igrao za njih... Na spomen Njegovog imena uvijek se prvo toga sjetim..he,he,he...

  • as-us 31.12.2012.

    Najveći selektor kojeg je Slovenija ikada imala! Ali ipak malo riskantan posao u ovom momentu. Ljudi sada misle, da će doći uspjehi sami po sebi, ko na početku ovog milenijuma, kada je odveo reprezentaciju na svjetsko prvenstvo 2002. godine. I da nije tada došlo do sukoba između njega i Zahovića Zlatka, onda bi napravio još veci uspjeh! Sretno Međimurec Srečko! :))

  • Slovenec 1 31.12.2012.

    Srečko je slovenska legenda! Ova kultna himna je nastala zbog njega http://www.youtube.com/watch?v=tCgFgoeJ2VI

Komentiraj...
Vidi sve komentare