To je to što me zanima!

Srna: Ako dobijemo Irsku, već smo jednom nogom u 2. krugu

Šveđani su tradicionalno dobri. Svrstao bih je nakon pet, šest najboljih u skupinu od najboljih desetak reprezentacija, ali nisu Španjolska, rekao je izbornik Slaven Bilić
Vidi originalni članak

U klubu navijača hrvatske reprezentacije Uvijek vjerni okupljenim novinarima obratio se Šahtarov dvojac Darijo Srna i Eduardo da Silva te izbornik Slaven Bilić najavivši prijateljsku utakmicu za Švedskom u srijedu.

- Ipak  je najteže bilo plasirati na Europsko prvenstvo, a svih 16 reprezentacije može iznenaditi. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, a vani nas svi cijene i respektiraju - rekao je Eduardo da Silva te naglasio dobru formu.

- Dobro sam. Očekujem protiv Švedske dobru utakmicu, da odigramo dobro. Kak' se ono kaže, kao oficijelno.

Bilić jako poštuje sljedećeg hrvatskog protivnika.

- Švedska je tradicionalno dobra. Svrstao bih ju nakon onih pet, šest najboljih, u skupinu desetak reprezentacija. Oni nisu Španjolska, ali svladali su Nizozemce u izravnoj borbi za plasman na Euro. Mogu pobijediti svakoga - izjavio je Nane te se osvrnuo na formu svojih reprezentativaca.

- Stanje se popravilo, većina ipak igra. Neki su promijenili klub, ili kao Niko su počeli igrati. Ne možemo reći da je idealno jer neki bi mogli igrati više, a za neke poput Srne i Modrića bi voljeli da igraju manje.

Izbornik se već opredijelio četvoricu napadača za Euro - Mandžukić, Jelavić, Eduardo, Olić, no dobrim igrama u dresu Palerma nametnuo se bivši reprezentativac Igor Budan.

- Nema Petrića, Klasnića i Kalinića, ali me veseli što je Budan u formi, opet je dao gol. Fenomenalno je to, pratimo ga, a povratak u reprezentaciju ne ovisi o samo o njemu.

Posljednju riječ imao je Darijo Srna kojemu utakmica sa Švedskom budi lijepe uspomene iz kvalifikacija za SP 2006. kad su ih u izravnom okršaju dobili u skupini.

- To su lijepe uspomene, ali ovaj put nije isti ulog. Ja još guštam u pobjedi nad Turskom. Više pričamo o Turskoj i Irskoj, a jednom nogom smo u drugom krugu, ako ih pobijedimo.

Klub navijača Uvijek vjerni poželio im je sreću te su već unaprijed razmišljali o uspjehu Hrvatske davši im turistički vodič za Brazil.

- Imamo mi svojeg vodiča - rekao je Srna te je kroz smijeh pogledao našeg Brazilca Eduarda.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • user_139303 28.02.2012.

    Ajmo polako dečki, još niste ni istrčali na teren...ne valja biti ni previše samouvjeren da ne bi poslije bilo: tko visoko leti nisko pada...

  • seboreja 28.02.2012.

    Već su počeli sa izjavama...

  • jure m 27.02.2012.

    Isuse Boze o cemu ovi nasi igraci i Trener govore a jos nisu ni poceli igrat na euru cccc. al nema veze zelim im puno srece i zdravlja pozzz

Komentiraj...
Vidi sve komentare