To je to što me zanima!

Srpska verzija 13. svibnja: Te nerede režirao je HDZ

Bobanov napad na policajca 13. svibnja 1990. na Maksimiru izrežirali su HDZ i hrvatske službe i to sve kako bi očistili policiju od srpskih kadrova...
Vidi originalni članak

Prošlo je 20 godina od neodigrane utakmice Dinama i Crvene Zvezde na Maksimiru. Zvezdini navijači Delije u Zagreb su stigli samo s jednim ciljem, raditi nerede. Počeli su haračiti gradom uoči utakmice, a prije samog početka, trgali su stolice i napali Dinamove navijače koji su mirno gledali utakmicu. Najžešći Dinamovi navijači, zajedno sa svojim kolegama, pripadnicima Armade, Torcide i ostalih navijačkih skupina koje su taj dan došle na Maksimir, nisu mogli mirno gledati divljanje Delija te su probili ogradu, ušli na teren, a sve ostalo je povijest. Tadašnja policija tukla je isključivo navijače s hrvatskim i Dinamovim obilježjima, dok Delije nije dirala. Sve to isprovociralo je Zvonimira Bobana koji je udario jednog policajca. Srbi naravno, imaju svoju verziju nereda na Maksimiru.
- Bobanov napad na policajca izrežirali su HDZ i hrvatske službe kako bi očistile policiju od srpskih kadrova - piše srpski Kurir.
Tadašnji trener Crvene zvezde bio je Dragoslav Šekularac.
- Došli smo u Zagreb kao prvi na ljestvici i najbolji klub u zemlji da još jednom pobijedimo Dinamo. Vidjevši policiju na terenu i divljanje na tribinama, znali smo da su nam životi u opasnosti. Žao mi je bilo Prosinečkog i Jurića, jer da su do njih došli navijači bilo bi svega. pobili bi njih i sve nas - kaže Šekularac.
Golmana Crvene zvezde Stevana Stojanovića iznenadili su neredi.
- Ništa prije utakmice nije upućivalo na to da će biti nereda - rekao je golman kluba čiji su navijači od samog dolaska u Zagreb razbijali, napadali ljude, prevrtali automobile...
Jedan od tadašnjih vođa Delija Tima, prepričao je njegovo viđenje nereda.
- Došlo nas je oko 1500 iz Beograda. Na dan utakmice potukli smo se s Dinamovim navijačima na glavnom zagrebačkom trgu. Do stadiona nas je pratila policija. Smjestili su nas na tribinu koja ima dva nivoa. Hrvati koji su bili iznad počeli su provocirati. Netko me pogodio kamenom u glavu. Rastjerali smo Dinamove navijače, a na terenu se tukli 'boysi' i policija. Da smo mi ušli na teren, nastao bi 'pakao' - kaže Tima, jedan od vođa navijača koje je od bijesnih Bad Blue Boysa toga dana spasila policija. Ista ona policija koja je nemilosrdno tukla sve koji su imali obilježja Dinama ili Hrvatske.

AHMETOVIĆ VEĆ TUŽIO BOBANA
Protiv Bobana sam podnio prijavu, dvaput dolazio na ročište u Zagreb, ali je slučaj zbog rata zastario. Da sam ponovno pokrenuo prijavu, dobio bih tadašnjih 100.000 maraka, rekao je policajac Refik Ahmetović, kojeg je Zvonimir Boban udario na centru maksimirskog travnjaka.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • badro delgado 13.05.2010.

    zasto ne pitate armadu i torcidu kako je bilo, nego samo forsirate bobana i bbb?

  • sila nebeska 13.05.2010.

    A.C.A.B

  • rodbina 13.05.2010.

    nema tu tko je prvi uletio.postoji samo ovo:uletjeli su hrvati kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo protiv srba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare