To je to što me zanima!

Srpski mediji: 'Hrvatska nas je udavila šamarom realnosti. Opet ništa od borbe za medalje'

Srbija je igrala sjajno na startu SP-a, ali nije opravdala ulogu favorita protiv Hrvatske. Svemu je pridonijela i sporna sudačka odluka na kraju utakmice, a sastavu Tucka veći 'poklon' nije trebao, pišu u susjedstvu
Vidi originalni članak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon velike je borbe pobijedila Srbiju 15-13 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva koje se održava u Dohi.

Nakon prvog poluvremena 'barakude' su bile u egalu 9-9 sa Srbima, ali su hrvatski vaterpolisti u drugom poluvremenu, ponajviše obranama sjajnog Marka Bijača, slomili protivnika i izborili polufinale na još jednom velikom natjecanju nakon srebra na EP-u koji je u siječnju održan u Hrvatskoj.

Srbija je, s druge strane, opet ostala bez prilike osvojiti medalju. Osvojili su broncu u Budimpešti 2017. godine, a nakon toga - 'suša' i peto mjesto u Južnoj Koreji 2019. i Budimpešti 2022. i četvrto u Japanu 2023. 

- 'Delfini' su još uvijek nezreli za velika dijela! Izabranici Uroša Stevanovića u ovom spektakularnom meču nisu iskoristili dva peterca i u ključnim trenucima nisu imali snage za ozbiljno zaprijetiti protivniku. Na kraju su 'barakude' slavile u ovom ludom meču - piše Kurir.

'Hrvatska je udavila Srbiju šamarom realnosti'

Telegraf je pohvalio igru Srbije, koja četiri minute prije kraja izjednačila na 12-12, prije nego što su 'barakude' zaredale tri gola i otišle na nedohvatljivu prednost.

- Ništa od medalje ni ovog puta. Srbija je igrala odlično, napadala i branila se, ali jednostavno nije išlo. Dva promašena peterca i odličan golman Hrvatske Bijač riješili su pitanje pobjednika - piše Telegraf, dok je Blic zaključio...

- Nekad 'zlatni delfini', danas momčad za doći do četvrtfinala. Hrvati su nas udavili šamarom realnosti na Svjetskom prvenstvu. 

Hrvatska u polufinalu čeka boljeg iz susreta Francuske i Mađarske.

Informer je u naslovu napisao kako je "Hrvatska uz suce izbacili Srbiju sa Svjetskog prvenstva".

- Srbija je igrala sjajno na startu SP-a, ali nažalost, nije opravdala ulogu favorita protiv Hrvatske. Svemu je pridonijela i sporna sudačka odluka na kraju utakmice, a iskusnom sastavu koji predvodi Ivica Tucak veći 'poklon' nije trebao. Na minutu i pol do kraja, Dušan Mandić je pucao, a Marko Bijač je dobro reagirao. Srpski vaterpolist krenuo je u obranu i pritom nehotice udario protivnika. Suci su nakon time-outa reagirali, pogledali snimku i isključili Mandića bez prava zamjene. Hrvati su dobili peterac, stekli tri gola prednosti i stavili točku na utakmicu - objašnjava Informer.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • baba strumpf 14.02.2024.

    Daj te bar jednom prihvatite poraz i priznajte da je Hrvatska bolja,zaista ste iskopleksiran narod al zato patite patite

  • PUN KO BROD 14.02.2024.

    Barakude izgrizle delfine, logično

  • PUN KO BROD 14.02.2024.

    nije TUCKA nego TUCAKA, jer je Tucak , a ne Tuck...uobičajena nepismenost, navikli smo na to već..

Komentiraj...
Vidi sve komentare