To je to što me zanima!

Srpski tajkun kupio engleski klub za 100 milijuna funti...

Kako piše Sky, Dragan Šolak je dio grupacije koja će preuzeti Southampton, a osim njega, tu su Rasmus Ankersen, bivši direktor škole nogometa u Brentfordu i Henrik Kraft, investitor iz Londona
Vidi originalni članak

Telekom Srbije, u čijem je vlasništvu sportski kanal Arena Sport, je prošle godine za basnoslovnih 600 milijuna eura otkupio prava na prijenos Premier lige i pobijedio u utrci s konkurentom Sport Klubom. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od sljedeće sezone pa narednih šest godina ćemo otočki nogomet gledati na Areni, a jedan klub bi mogao dobiti klub navijača u Srbiji. Ne, nije riječ o Chelseaju, Manchester Unitedu ili Liverpoolu. Pričamo o Southamptonu čiji je vlasnik postao Dragan Šolak, srpski biznismen i vlasnik United Grupe.

U Srbiji ga zovu kraljem kablovske televizije, vlasnik je info kanala N1 i najbogatiji Srbin s iznosom od preko milijardu eura na računu. Sada je odlučio svoje carstvo dodatno podebljati kupnjom premierligaškog kluba. 

Kako piše Sky, Šolak je dio grupacije koja će preuzeti Southampton, a osim njega, tu su Rasmus Ankersen, bivši direktor škole nogometa u Brentfordu i Henrik Kraft, investitor iz Londona. 

Ovaj trojac je navodno iskeširao 100 milijuna funti za kupnju kontrolnog paketa te tako od kineskog biznismena Gao Jishenga otkupio 80 posto dionica kluba. Sveci žive lagodno u Premier ligi, drže 14. mjesto s 21 bodom nakon 19 kola te bježe čak deset bodova 18. Burnleyju. No, žele li napraviti korak više i boriti se za pozicije koje vode u Europu, novi vlasnici će morati otvoriti novčanik. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nickkobalt9 04.01.2022.

    Kad sa ima, ima se....

  • juniorx1 04.01.2022.

    Kad je netko bogat i kupi nešto,automatski ga ljudi proglašavaju mafijašem i drugim epitetima...samo na Balkanu

  • Tovarske Pičke ! 04.01.2022.

    Mogel je za 1 jogurt kupiti cjeli ajdug

Komentiraj...
Vidi sve komentare