To je to što me zanima!

St. Louis tek je pobjedu daleko od prvog naslova prvaka NHL-a

Prvi put nakon 1970. godine St. Louis Bluesi igraju u finalu Stanley Cupa i samo im jedna pobjeda u seriji fali da se domognu čuvenog trofeja. Svladali su u petoj utakmici Boston u gostima 2-1
Vidi originalni članak

Momčad St. Louis Bluesa na jednu je pobjedu od osvajanja Stanley Cupa, prvog u svojoj povijesti, nakon što su u petoj utakmici velikog finala NHL-a svladali u gostima momčad Boston Bruinsa sa 2-1 i poveli 3-2 u seriji.

St. Louis je poveo 55 sekundi nakon početka druge trećine, a strijelac je bio Ryan O'Reilly. Drugi gol za St. Louis zabio je David Perron devet i pol minuta prije kraja utakmice, no sporna je situacija koja je prethodila golu. St. Louisov Tyler Bozak je srušio Bostonovog Noela Acciarija, ali sudac nije svirao prekršaj i iz te akcije je nekoliko sekundi kasnije pao pobjednički gol.   

Golman Bluesa Jordan Binnington je ubilježio 38 obrana za pobjedu svoje momčadi.

Bruinsi su smanjili na 2-1 pogotkom Jakea DeBruska šest i pol minuta prije kraja. Tuukka Rask je obranio 19 udaraca prema vratima Bostona.

Šesta utakmica se igra u nedjelju navečer u St. Louisu i hokejaši Bluesa bi lako naslov prvaka odmah početi slaviti sa svojim navijačima. Bruins će pokušati pobjedom izboriti šestu utakmicu koja bi se tada opet igrala u Bostonu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zx10r 07.06.2019.

    Let's go Blues

Komentiraj...
Vidi sve komentare