To je to što me zanima!

St. Moritz: Kildeu Kristalni globus, pobjeda Beatu Feuzu

Aleksander Aamodt Kilde osvojio je mali Kristalni globus u superveleslalomu nakon što je u Sankt Moritzu podijelio drugo mjesto sa sunarodnjakom Jansrudom
Vidi originalni članak


Norveški 23-godišnji skijaš Aleksander Aamodt Kilde osvojio je mali Kristalni globus u superveleslalomu, nakon što je u četvrtak na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Sankt Moritzu podijelio drugo mjesto sa sunarodnjakom Kjetilom Jansrudom i obranio prednost koju je imao prije posljednje utrke.

Pobijedio je domaći skijaš Beat Feuz koji je za desetinsku sekunde bio brži od dvojice Norvežana. Uoči posljednje utrke u sezoni čak petorica skijaša imala su mogućnost osvojiti mali Kristalni globus koji je od 2012. godine u rukama norveških skijaša.

Triput zaredom slavio je Aksel Lund Svindal (2012-14.), a prošle godine je naslov odnio Jansrud, koji je bio najbliži pratitelj mladom sunarodnjaku Kildeu, sa 40 bodova zaostatka uoči utrke u Sankt Moritzu.

Osim Norvežana, priliku za osvajanje malog Kristalnog globusa imali su još Austrijanac Vincent Kriechmayr, Švicaraca Carlo Janka i Amerikanac Andrew Weibrecht. No, od spomenute trojice, samo je Janka došao do cilja, dok su Weibrecht i Kriechmayr promašili vrata.

Uoči nastupa Kildea, Kjetil Jansrud je bio na drugom mjestu s deset stotinki zaostatka za vodećim Beatom Feuzom. Mladi Norvežanin je imao najbolja prolazna vremena, ali je u posljednjoj trećini staze umalo promašio jedna vrata te je na cilj stigao s jednakim vremenom kakvo je ostvario branitelj naslova Jansrud, što je značilo da je Kilde osvojio mali Kristalni globus sa 415 bodova. Jansrud je završio sa 375 bodova, a treći je ozlijeđeni Aksel Lund Svindal s 310.

Do kraja sezone skijaši imaju još dvije utrke, subotnji veleslalom i nedjeljni slalom uz nastup jedinog hrvatskog predstavnika na završnivci Svjetskog kupa, svjetskog juniorskog prvaka Istoka Rodeša.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare