To je to što me zanima!

Staffan Olsson i Ola Lindgren: Zlatni dvojac 'oživio' Švedsku

OLSSON I LINDGREN Dva suigrača iz zlatnih dana švedskog rukometa, Staffan Olsson i Ola Lindgren, u Kataru su predstavili momčad spremnu i za zlatnu medalju
Vidi originalni članak

Švedska je devedesetih imala čuvene “Bengan Boyze”, momčad na čelu s izbornikom Bengtom Johanssonom, koja je osvajala svjetska, europska i olimpijska zlata. Sad su uvjereni da su dočekali nasljednike...

U prva dva kola Švedska je primila samo 38 golova, najmanje od svih reprezentacija u Kataru. Jaki Island ostao je na 16 golova, a neugodna Češka je kapitulirala s čak 16 razlike.

- Uz sve favorite koji su inače u vrhu, puno može i Švedska. Zapamtite što sam vam rekao - upozorio je Domagoj Duvnjak prije početka SP-a u Kataru.

I očito je znao što govori. Izbornički dvojac Ola Lindgren i Staffan Olsson, ujedno ključni igrači legendarnih “Bengan Boyza”, rade sjajan posao.

- Ja sam zadužen za vikanje, a Ola za smirivanje situacija - sa smiješkom kaže Olsson.

Ravnopravni su kad je riječ o odlučivanju, Lindgren se malo više bavi napadom, a Olsson obranom, pa se nađu negdje na pola puta.

- S Kimom Andersonom su odmah neusporedivo bolji, nikome s njima neće biti lako - svjestan je i Jerome Fernandez, koji će sa svojom Francuskom sa Šveđanima odlučivati o prvome mjestu u skupini u posljednjem kolu.

Ništa Skandinavci ne rade preko noći, nije ni ova priča “od jučer”. Imali su uspone i padove, gradili su i radili, a sad su, prema svemu sudeći, izgradili momčad koja može jako puno, čak i do kraja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • JokoOno 20.01.2015.

    svedni nikad nisi ni bili losi , uvijek su utakmice bile napete.

  • navijač15 20.01.2015.

    Ne bih me iznenadilo da osvoje ovo SP-vo, imaju odličnu momčad i izbornika, a o vratarima da ne govorim. U četvrtfinalu ili polufinalu tko dobije Šveđane dobro će se namučiti

  • milan jovan i ostali dolje 20.01.2015.

    Staffan Olsson= Ivano Balić= legenda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare