To je to što me zanima!

Stala trica, stala Cedevita! Vitamini izgubili od Tofaša...

Agresivnijom obranom u završnici Cedevita je uspjela osvojiti nekoliko lopti i na ulasku u posljednju minutu smanjiti na 88-85. Nažalost, za potpuni preokret nije bilo koncentracije...
Vidi originalni članak

Košarkaši Cedevite u susretu su 5. kola skupine B Eurokupa izgubili na gostovanju kod Tofaša u Bursi sa 89-94 (25-20, 28-30, 14-24, 22-20).

Hrvatski je prvak bio u prednosti tijekom prvog poluvremena prvenstveno zahvaljujući odličnom šutu za tricu, igrači Cedevite u prvih su 20 minuta pogodili osam od 12 dalekometnih pokušaja. No, u nastavku su domaći zatvorili Cedevitin šut i serijom 12-2 preuzeli kontrolu rezultata.

Pet minuta prije kraja Tofas je poveo sa 84-72 i tek dana je preko Perkovića stigla prva trica Cedevite u drugom poluvremenu. Agresivnijom obranom u završnici Cedevita je uspjela osvojiti nekoliko lopti i na ulasku u posljednju minutu smanjiti na 88-85. Nažalost, za potpuni preokret nije bilo koncentracije.

Trener Cedevite Slaven Rimac tako je s gorkim okusom u ustima napustio dvoranu u kojoj je proveo najljepše trenutke karijere u dresu Tofaša.

- Na nekim pozicijama su oni kvalitetniji, a mislim da je u ovom rasporedu jako malo vremena za stvoriti nešto da se anulira ta prednost. Tako da ne mogu biti nezadovoljan, no kad se izgubi utakmica normalno da se ne može biti niti zadovoljan. Pogotovo zato što smo u par navrata napravili neke glupe greške u obrani. Isto tako, nismo u određenom trenutku znali prepoznati tko je kod njih bio igrač koji je bio u dobrom ritmu i tu smo po meni trebali biti malo više pametniji - rekao je Rimac.

Justin Cobbs ubacio je 15 koševa za Cedevitu, po 13 su dodali Elgin Cook i Ivan Ramljak, dok je Kyle Weems sa 23 ubačaja predvodio Tofas.

Nakon pet od 10 odigranih kola i Cedevita i Tofas su na omjeru pobjeda i poraza 2-3.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Boksač 01.11.2018.

    Umjetni klub, umjetni rezultati

  • Armin van Buuren 31.10.2018.

    Dobro nije sramota izgubiti u gostima od Tofaşa,ipak se radi o ekipi koja je prošle sezone bila u finalu jake Turske lige i da Efes nema tu dugoročnu licencu sa Euroligom ove sezone bi ju oni igrali.....sramota je kada gube od puno lošijih rostera od sebe u ABA ligi.Sada će se morati "potući" sa Tofasom i Limogesom za ta 2 preostala mjesta za prolaz,dobro za njih je da igraju oba meča kod kuće....Alba i Kuban su sigurni,a Gdynia nema kvalitetu za prolaz dalje.....

  • Luka123456 31.10.2018.

    Puno bolje igraju otkako Rimac vodi

Komentiraj...
Vidi sve komentare