To je to što me zanima!

Stanley Cup Ovečkinova je utjeha za Olimpijske igre...

Naslov prvaka brane Sidney Crosby i Pittsburgh Penguinsi. No za osvetu je spreman Ovečkin koji je na OI-ju u četvrtfinalu izgubio od Kanađana...
Vidi originalni članak

Lani smo bili blizu, ali nismo imali sreće. Ove ćemo sezone sigurno otići do kraja, rekao je najbolji hokejaš današnjice Aleksandar Ovečkin.
Njegovi Washington Capitalsi obilježili su regularni dio NHL sezone. Osvojili su rekordni 121 bod i pred početak doigravanja glavni su favoriti za naslov.
- Ispadanje u četvrtfinalu Olimpijskih igara od Kanade u Vancouveru za mene je bilo najveće razočaranje u karijeri. Ove bi me godine mogao utješiti samo Stanley Cup - kaže Ovečkin.
Capitalsi će u četvrtfinalu doigravanja na Istoku igrati protiv Montreal Canadiensa, koji su posljednja kanadska momčad koja je osvojila naslov 1993. godine.
Branitelje naslova Pittsburgh Penguinse predvodit će Sidney Crosby, koji je s 51 golom najbolji strijelac lige.
- Želim zlatnoj medalji iz Vancouvera dodati još jedan Stanley Cup. Ipak, znam da će nam biti teško kao nikad. Od svih sportova najteže je osvojiti naslov u NHL-u, zbog svih velikih napora - uvjerava Crosby.
Penguinsi i Capitalsi mogli bi se sastati već u drugom krugu doigravanja. Tako bi ponovno gledali dvoboj dva najbolja hokejaša na svijetu, Cosbyja i Ovečkina.
U Zapadnoj konferenciji prvo su mjesto osvojili San Jose Sharksi. Njima će najveći konkurenti u doigravanju biti Vancouver za koji igra najkorisniji igrač lige Henrik Sedin i Chicago.

DETROIT I PITTSBURGH 'LOVE' TREĆE UZASTOPNO FINALE
Hokejaši Detroit Red Wingsa lani su u sedmoj utakmici finala Stanley Cupa izgubili od Pittsburgha. Godinu prije tog su bili bolji od istog protivnika. Ove sezone imaju dosta problema s ozljedama najboljih igrača i teško će ući u treće uzastopno finale. Penguinsi imaju mnogo veće izglede da dođu u samu završnicu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mario1989 13.04.2010.

    ne pocinje veceras doigravanje nego sutra. Go Canucks

Komentiraj...
Vidi sve komentare