To je to što me zanima!

'Stara dama' je baš to - stara: Juve je treći najstariji finalist

'Staru damu' su do finala ovogodišnje Lige prvaka doveli jedni nogometno stari muškarci. Izuzmemo li Pogbu i Moratu, Juventus čine izrazito iskusni pojedinci
Vidi originalni članak

Sve pristalice Real Madrida poprilično su teško primile ispadanje u polufinalu Lige prvaka i nemogućnost povijesnog branjenja titule u velikom El Clasicu. No, spomenete li im kako je 'kraljevski klub', kako mu mnogi tepaju, izbacila jedna uistinu 'stara dama', mnogi bi od muke mogli pustiti i suzu. 

Naime, momčad Juventusa koja je upravo preko 'los blancosa' izborila veliki finale u prosjeku ima čak 30 godina i 21 dan. Takav prosjek godina talijansku momčad stavlja na treće mjesto najstarijih finalista u povijesti Lige prvaka. 

Stariji su samo Milan i Inter

Jedine momčadi koje su bile starije od ove Juventusove bile su također talijanske. Ancelottijev Milan iz 2007. godine imao je prosjek od 31 godine i 35 dana, a Mourinhov Inter iz 2010. godine, 30 godina i 92 dana. 

Osim činjenice kako će protiv njih igrati jedna poprilično iskusna momčad, Barcelonu bi mogao zabrinuti i podatak kako su obje te talijanske momčadi i slavile u finalu. Milan protiv Benitezovog Liverpoola, a Inter protiv Bayerna pod vodstvom Louisa van Gaala

'Staru damu' su dakle do finala doveli jedni nogometno stari muškarci, a ostaje za vidjeti hoće li Buffon i Pirlo kao najstariji, uz pomoć jedine dvojice mladića Pogbe i Morate uspjeti preskočiti i veliku Barcelonu. 

Juventus protiv Reala

Buffon (37) - Lichtsteiner (31), Bonucci (28), Chiellini (30), Evra (33) - Pogba (22), Pirlo (35), Marchisio (29) - Vidal (27) - Tévez (31), Morata (22)

Idi na 24sata

Komentari 21

  • alan ford_1 14.05.2015.

    Uvijek navijam za slabije.

  • euca 14.05.2015.

    Juventus dolazi od latinske riječi iuventus što znači mladost. 1930.ih Juventus je imao jaku momčad ali izrazito stare igrače pa je iz šale nadimku Dama koju su joj dali navijači iz ljubavi prije toga, dodan Stara pa je tako skrojen najpoznatiji nadimak do danas a to je "Stara Dama" što znači da ovo što ste vi sve napisali se već dogodilo, a povijest se uvijek ponavlja.

  • Iluminated 14.05.2015.

    Da nisam navijac Barce navijao bi za Juve da igra protiv bilo koga. Svaka im cast...daleko dogurase a niko im nije ni najmanje sanse dav'o. Usput...sad su mi jos drazi sto Real napucase nogom u du**e :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare