To je to što me zanima!

Start iz snova, ali...: Dudu za sada još nije onaj stari

Izbornik Slaven Bilić najavio je nova lica za Grčku. Luka Modrić ulazi, a na klupu bi mogao Eduardo da Silva. U napadu će igrati Olić i Mladen Petrić
Vidi originalni članak

Presretnog izbornika Slavena Bilića dodatno je oraspoložio remi Grčke i Gruzije.
- Odlično. Bolje je ovako nego da je Gruzija dobila. Ovako su i jedni i drugi izgubili dva boda. Nisam stigao pogledati snimku iz Atene, ali ovo slabije izdanje neće pokvariti dojam o njima, neće nas zavarati - kaže Bilić.
U odnosu na Latviju izbornik će u utorak protiv Grčke biti jači za Luku Modrića.
- Luka je želio zaigrati već protiv Latvije, no nisam želio riskirati. I liječnici su rekli da je to možda malo prebrzo, zato nismo prihvatili njegovu sugestiju - objasnio je izbornik.
Ulaskom Luke protiv Grka netko će morati na klupu. Naizgledniji kandidat je Eduardo, kojemu u Rigi ništa nije išlo od noge.
- Kod Dudua se vidi nedostatak hitrine. Treba još vremena da bude kao nekad, ili čak i bolji, ali taj put treba proći. No nije razočarao u Latviji, ni on ni itko drugi - rekao je Bilić.
Grčki planovi poremećeni su već na prvom koraku, ne bi bilo loše pobjedom unijeti dodatni nemir u redove najvećega konkurenta.
- Grčka je bolja momčad od Latvije, to je sigurno, ali naša je snaga što imamo različite varijante u igri. Možda bude i nekih novih lica, o tome ćemo odlučiti u sljedeća dva dana - najavio je Bilić, koji lijevog braniča sigurno neće mijenjati. Ivan Strinić nije briljirao, može on i puno bolje, ali je položio.
- Bio je dobar, odigrao je rutinirano. Posebno u defenzivnom dijelu - procijenio je izbornik.
Samopouzdanja je uoči Latvije nedostajalo, nakon tih 90 minuta ima ga i previše.
- Rekao sam igračima da moraju ostati na zemlji. Ovo je bilo najvažnije gostovanje, ali ipak je to Latvija - kaže Bilić.
Zašto je pobjeda start iz snova...
1. POBJEDA! TRI BODA DONOSE SIGURNOST...

I Bilić je priznao da su imali mali pad samopouzdanja. Pobjeda na startu uvijek je važna, a pogotovo u takvoj situaciji. Samopouzdanje je sad značajno poraslo.
2. PETRIĆ OPET IGRA SJAJNO KAO NEKADA
Dugo se Mladen Petrić tražio, nije zabio gol već godinu dana. Izbornik Bilić s njim je puno razgovarao posljednjih dana, pripremao ga. I, protiv Latvije Petrić je ponovno bio kao nekad, išao je kao avion, zabio gol pa asistirao Oliću. Njegov povratak u ovakvom stilu velik je Bilićev dobitak, iako Hrvatskoj napadača zaista ne nedostaje.
3. KOLJENO IVICE OLIĆA ZDRAVO, BIT ĆE GOLOVA
Naviknuo je jurišati 90 min., nije znao kako će reagirati koljeno.
- Bogu hvala, izdržalo je. Ovo je moja velika pobjeda, ništa me ne boli - rekao je zadovoljno.
4. PROFESORSKA OBRANA PLUS ODLIČNI NIKO
Ćorluka i Šimunić odigrali su sjajno, gotovo bez ijednog prekršaja. Nisu dopustili Latviji da se približi našem golu. Istina, dogodio se mali desetominutni pad, no tad je “čupao” Niko.
Vraćao se, pomagao braničima, uklizavao... Uz Petrića, Niko je bio najbolji hrvatski igrač.
ZBOG KVARA NA ZRAKOPLOVU OSTALI PRENOĆITI U LATVIJI
Nakon utakmice igrači su otišli na večeru pa na aerodrom. No tamo su im rekli da je došlo do kvara na zrakoplovu te da je sljedeći let tek za dva sata. Slaven Bilić nije želio držati momčad u čekaonici toliko dugo pa je momčad odveo natrag u hotel.
- Ne, nije nas to poremetilo, iako smo se što prije htjeli dočepati Čateža. Ovo nije nikakav problem, ispalo je čak i idealno - kaže Bilić. Repka je tako prespavala u Rigi, bilo je vremena i za druženje, a na put prema Zagrebu krenuli su ujutro. Sletilu su u 13 h, a već sat poslije izbornik je bio na press konferenciji.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • đombe 05.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • đombe 05.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • dlagan 05.09.2010.

    Dobice Hrvatska, Grci su previse matora i istroseni a Hrvati su nalozeni u formi, jedna sigurna i vazna pobjeda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare