To je to što me zanima!

Startaju u pustinji: Kreće 'Formula Schumacher'...

Ovog vikenda u Bahreinu počinje nova sezona Formule 1. Na početku sezone najviše se priča o povratku bivšeg prvaka Michaela Schumachera
Vidi originalni članak

Dajte pitajte nešto Nicu, predložio je Michael Schumacher novinarima nakon što su ga na Mercedesovu službenom predstavljanju zasuli pitanjima. Njegov timski kolega Nico Rosberg neprimijećeno je sjedio sa strane. Još više Schumi je Rosberga zasjenio tijekom fotografiranja uz stazu. Više od stotinu objektiva bilo je upereno u rekordnog svjetskog prvaka, a oko mladog Rosberga vrzmala su se samo dva fotografa... Nova sezona Formule 1 definitivno je u znaku Schumacherova povratka.
Malo manje blistavo 41-godišnji povratnik izgledao je na stazi tijekom testiranja. Fernando Alonso u Ferrariju, a osobito Sebastian Vettel u Red Bullu, bili su osjetno brži od Mercedesa i Schumachera. Bolji i brži bolid, barem zasad, imaju i branitelj naslova Jenson Button te njegov timski kolega u McLarenu Lewis Hamilton.
- Imam super osjećaj. Ove godine ću ih sve pobijediti - izjavio je 22-godišnji Vettel.
Oduševio je i Berniea Ecclestonea:
- Da vodim momčad i da mogu birati između  Vettela i Michaela Schumachera, uvijek bih izabrao onog mlađeg Nijemca. Sebastian Vettel je budućnost, a Schumi prošlost.


NEMA VIŠE DOLIJEVANJA GORIVA I NOVO BODOVANJE
Nakon mnogo godina gledatelji će na startu nove sezone ovog vikenda u Bahreinu vidjeti utrku Formule 1 u kojoj neće biti dolijevanja goriva. Međunarodna automobilistička organizacija ukinula je to pravilo da bi povećala sigurnost mehaničara u boksovima. Mijenja se i bodovni sustav. Prema novom, pobjednik utrke dobiva 25 bodova, drugoplasirani 18, trećeplasirani 15...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • lujadin13 12.03.2010.

    Vraća se Schumi.....kralju!!!

  • oggogo 12.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • opatijac123 12.03.2010.

    GO MCLAREN,srebrne strijele će ove godine vodit glavnu rijeć oko naslova prvaka. gentlmen start your engines........

Komentiraj...
Vidi sve komentare