To je to što me zanima!

State Department upozorava: Euro moguća meta terorista

Američki State Department upozorio je svoje građane koji namjeravaju putovati u Francusku na ljeto kako je Euro moguća meta terorističkih napada
Vidi originalni članak

Američko Ministarstvo vanjskih poslova (US State Department) objavilo je kako bi Europsko prvenstvo u Francuskoj moglo biti meta terorističkih napada ISIL-a, objavio je BBC vijest koju je označio kao "breaking news". 

- Veliki broj turista u Francuskoj koji će doći zbog nogometa mogli bi biti potencijalna meta terorista - objavio je State Department.

Očekuje se kako će tijekom Eura Francusku posjetiti preko milijun ljudi, a SAD je upozorio svoje građane na moguće terorističke napade na turistička sjedišta, restorane, navijačke zone i autobusne i željezničke stanice.

U terorističkim napadima na Pariz u studenom prošle godine ubijeno je preko 130 ljudi, a jedan od ciljeva bio je i Stade de France na kojem su igrale Francuska i Njemačka. Teoristi su planirali ući na stadion na kojem je bilo 80.000 ljudi, ali nisu uspjeli, jedan od njih raznio se na ulazu, a eksplozija se čula i u TV prijenosu.

Nedavno je otkriveno da je uhićeni Salah Abdeslam, koji je sudjelovao u pariškom masakru, na laptopu imao plan napada na navijače tijekom Eura 2016. godine. Bombaši samoubojice planirali su koristiti i dronove koji bi nosili kemijsko oružje.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • miko2312 01.06.2016.

    da nisu rekli ja nebi znao.

  • lokal patriota 01.06.2016.

    Dogovorili Ameri nova područja terorizma sa teroristima. Uzeli teroristi opasnu lovu,a svejedno im gdje će dizati u zrak. Imamo punu Evropu , nazovimo ih izbjeglica,a neka su samo u promilima teroristi, jao nama. Treba uvesti drakonske kazne po svim zemljama, po kratkom postupku.

  • kiefer 01.06.2016.

    Još jedino nedostaje:" Dođite u USA i ostavite kod nas novce". Katastrofalno što je od USA postalo! Pa to su zadnja govna koja sve vrednuju samo kroz Dolar. Nema prepreke u profitu - žalosno! Nije im dosta što su zapalili Bliski istok, sada im je očigledno cilj da zapale i Evropu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare