To je to što me zanima!

Statističari tvrde: 'Vatreni' su 11. favorit Mundijala u Rusiji...

Prema nizu statističkih podataka, uz mali udio i ljudskog ocjenjivanja, hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se malo izvan Top 10 favorita Svjetskog prvenstva. Najveće šanse ima Brazil
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na 11. poziciji ljestvice power-rankingsa, odnosno favorita za naslov na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, objavio je SofaScore.

Njihovi su statističari izračunali taj podatak uz pomoć nekoliko faktora koji imaju različitu težinu vrednovanja. Tako bodove reprezentacijama donose analitičke procjene njihove kvalitete i igara na terenu, matematički obrađeni i modelirani koeficijenti kladionica, povijesni rezultati kroz model ELO, ocjene u SofaScoreu i još nekoliko njih.

Najveći favorit za naslov prvaka je Brazil, iza njega su Njemačka, Španjolska, Francuska i Argentina. Ispred Hrvatske još su i Belgija, Engleska, Portugal, Kolumbija i Urugvaj, a iza su ostale selekcije poput Perua, Poljske, Meksika, Švicarske...

Zemlje s najmanjim šansama za naslov prvaka na Mundijalu su Saudijska Arabija, Panama, Tunis i Australija, stoji na ljestvici SofaScorea, koji će nakon svakog kola Svjetskog prvenstva ažurirati ljestvicu.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Topkomentator179 09.06.2018.

    Navijaci s juga su stalno navijali do posljedneg trena I posljedneg covjeka na igralistu

  • giovanni123 06.06.2018.

    jedna jedina Hrvatska !!!

  • 06.06.2018.

    Engleska je losija od nas msn da smo tu negdi sa urugvajem i kolimbijom cak malo bolji od njih, belgija je malo bolja jer imaju dosta super talenata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare