To je to što me zanima!

Štimac: Ma Bilić ima muda, neka i dalje bude izbornik!

Želim biti izbornik, ali jednoga dana, a ne odmah, rekao je trener Zagreba, koji kaže i kako ga sve te priče o kladionicama ni najmanje ne zanimaju
Vidi originalni članak

Iza Igora Štimca su dvije utakmice sa Zagrebom, izgubio je od Hajduka i pobijedio Orijent u Kupu. Neće mu biti lako, netko ga je čak i pitao što mu je sve ovo trebalo.
- Nije meni trebao Zagreb, ja sam trebao Zagrebu - odgovara Štimac, uvjeren da dolaze bolji dani.
- Evo, počeli smo dovoditi i pojačanja. Čekamo papire iz Turske za Krunu Lovreka, čak sam i Mikija Rapaića zamolio za pomoć. On je dobar s predsjednikom turskog saveza, valjda će uspjeti sve skupa malo požuriti - kaže Štimac i dodaje:
- Dolazi i Brazilac Jefthon iz ruskog prvaka Rubina. Odličan je u veznom redu, tip igrača kakav nam nedostaje, a može igrati i na svim pozicijama u obrani. Znam ga još otkad je igrao u Posušju, gledao sam ga i na DVD-u. Čim je igrao u Rubinu, znači da je dobar, bit će nam korisno pojačanje.
Nakon osam kola Zagreb je i dalje bez boda, na dnu.
- Došao sam pomoći prijatelju Mediću, to je čovjek koji radi odličan posao, iako ima puno oponenata. I vjerujem da ćemo već protiv Šibenika prekinuti crni niz i krenuti s povratkom Zagreba na poziciju koja mu pripada. A to je vrh hrvatskog nogometa - uvjerava Štimac. Ovo je izazov, lako je biti izbornik, rekao je Igor čim je došao u Kranjčevićevu. Kao da bi više volio biti izbornik.
- Jesam, rekao sam da bih volio biti izbornik. Ali jednoga dana, nisam rekao da to mora biti odmah. Hrvatska ima izbornika koji se sprema za najvažniju utakmicu svog mandata i on će sigurno biti izbornik do kraja kvalifikacija, a vjerojatno i na Svjetskom prvenstvu. Ja se osobno nadam da će ostati i puno duže od toga - kaže Štimac. Silno cijeni Bilića, ne zamjera mu neke pogreške koje je dosad napravio.
- Slaven je napravio toliko toga dobroga. Kad smo svi mislili da slijede crni dani naše reprezentacije, da je na redu smjena generacija, on je imao muda staviti Eduarda, Ćorluku i Modrića u prvih 11 i s njima napraviti velike stvari. Ako je i bilo grešaka na tom putu, ne treba ga odmah 'pokopati'. Zato i imamo tako malo dobrih trenera, zato što im se ne da prilika da pogriješe, već ih se odmah smijenjuje. Bilo bi stvarno normalno da Bilić ostane izbornik bez obzira na sve - mišljenje je Igora Štimca, bivšeg vlasnika kladionice i čovjeka u kojeg svi sumnjaju. Čim je došao na klupu, Zagreb je postao veliki hit u kladionicama. Koeficijenti padaju, za ogled sa Šibenikom bio je 2.15, a sada je 1.4.
- A recite mi gdje su svi ti koji su zaradili velik novac na kladionicama ako sve znaju? Uvijek iste priče, uvijek nekakve teorije zavjere. A ja sam se kladio triput u životu - rekao je Štico i ispričao priču:
- S prijateljima sam jednaput kartao belu u blizini kladionice i rekoh, idem iz zezancije nešto uplatiti. Stavio sam tisuću eura na jednu utakmicu HNL-a i to su, naravno, vidjeli svi koji su u tom trenu bili u kladionici. Odmah su i oni stavili na isti par, a djevojka za šalterom zvala je centralu i rekla: "Evo, Igor Štimac je uplatio tisuću eura!". Par je odmah blokiran. Ne moram vam ni reći da sam promašio pobjednika. Eto, tako obično kreću te priče o kladionicama.

'ĆIRO BI RADIJE SEBI NEGO ZA IGRAČE'
Kako to da jedino Igor Štimac može Draženu Mediću reći nešto poput: "Dovedi mi Lovreka!". To treneri u Kranjčevićevoj inače ne mogu, nije mogao čak ni Ćiro Blažević.
- Ćiro je imao drugu politiku. On je govorio: "Predsjedniče, nemojte sve dati za igrače, treba i meni nešto ostati" - nasmijao se Štimac.
- Šalim se naravno, molim vas da naglasite da sam se šalio - rekao je Štimac novinarima. I uz smiješak dodao:
- Sad će se Ćiro sigurno odmah javiti, haha.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Puno Dajem Vladi 25.09.2009.

    zagrebu pada koeficijent..a po kojem razlogu???koliko znan jos nisu nikod pobjedili ili odnili 2 boda

  • taurus1986 24.09.2009.

    Šta je reć da je to Štimac izjavija,nemos virovat!!!!

  • JAX 24.09.2009.

    nitko ne stavlja bezveze soma eura na unatkmicu hnl-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare