To je to što me zanima!

Što će biti s Đokovićem? Čehinja je deportirana iz Australije!

Ovo mi se dogodilo i zbog Novaka. A mislim da nisam jedina. Izuzeća iz zdravstvenih razloga dato je više. Pročitali smo pravila, ispunili uvjete, nakon dugog postupka dobili izuzeće, rekla je Voračova ranije
Vidi originalni članak

Prošla je carinu, udobno se smjestila pa čak i odigrala meč na pripremnom turniru, a tek ju je onda privela policija. Češka tenisačica Renata Voračova (38), inače specijalistica za parove, danas je deportirana iz Melbournea i napustila je Australiju nakon što joj je ukinuta viza iz zdravstvenih razloga, javio je France Presse.

POGLEDAJTE VIDEO:

I AFP je potvrdio da se Čehinja ukrcala na zrakoplov pa otišla iz Australije gdje je trebala nastupati na Australian Openu. Posljednjih dana je, kao i Novak Đoković, "odsjela" u imigracijskom hotelu budući da nijedno nije cijepljeno. Oboje su dobili medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju s tim da je Đoković dobio zbog pozitivnog testa na koronavirus 16. prosinca 2021, pokazali su sudski spisi.

Voračova je ipak odlučila ne boriti se za nastup već otići kući.

- U sobi sam i ne mogu nigdje otići. Mogu otvoriti prozor samo nekoliko centimetra. Čuvari su svuda, uključujući i ispod mog prozora - opisala je Čehinja situaciju u imigracijskom hotelu gdje su ona i Đoković bili smješteni zajedno s izbjeglicama.

Voračova je popustila i otišla, no istini za volju, njezina uloga, ne umanjujući ičiji značaj, bila je nešto manja nego Novakova. Čehinja nema ranking u singlu, a Đoković je ipak prvi tenisač svijeta.

- S jedne strane mi se ovo dogodilo i zbog Novaka. A mislim da nisam jedina. Izuzeća iz zdravstvenih razloga dato je više. Ali, istovremeno bih htjela da ga puste da igra. Mi smo sportaši, došli smo zbog tenisa. Pročitali smo pravila, ispunili uvjete, nakon dugog postupka dobili izuzeće. Zato ne vidim razlog da sjedimo zatvoreni u hotelu - rekla je ranije.

Đokovića u ponedjeljak čeka suđenje gdje će biti saslušanje, a ubrzo i konačna odluka. Australian Open počinje 17. siječnja.

- Nadam se da će Đoković u ponedjeljak uspjeti na sudu - poručila je Voračova.

Dok se čeka saslušanje, u Srbiji traju prosvjedi koje predvodi Novakov otac Srđan. Više o samim prosvjedima OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 75

  • zrno soli u glavi 08.01.2022.

    Što će biti s njim? Ista meta, isto odstojanje

  • genadij500 08.01.2022.

    I kud je to dovelo građane Australije? Čitavo vrijeme žive pod covid fašizmom i opet imaju koronu. Ništa nisu postigli sa staljinizmom osim što muče vlastite građane.

  • 08.01.2022.

    A ča nije Iša s njon do Praga,i podilili troškove po pola..Vajda bi neko doša po njega,..

Komentiraj...
Vidi sve komentare