To je to što me zanima!

'Što god govorili, nevjerojatno sam sretan zbog prve medalje'

Sedmorica hrvatskih rukometaša prvi put su osvojili medalju na velikom natjecanju i to je zalog za budućnost. Među njima je i Krešimir Kozina. Ponosan je na uspjeh
Vidi originalni članak

Ivan Stevanović bio je jedan od najraspoloženijih naših rukometaša u utakmici za broncu na EP-u protiv Norveške (31-24) , ali i na cijelom turniru. Nije među najboljim golmanima turnira, ali nije ni daleko. S postotkom od 34 posto zaostaje tri posto za najboljim, Francuzom Vincentom Gerardom .

- Naravno da smo svi sretni. Da nam je netko prije mjesec dana ponudio ovo, bili bismo presretni. Zadovoljni smo, odigrali smo jako dobru utakmicu i igrali smo 60 minuta jako dobro i u napadu i u obrani. Norvežani su nas stisnuli, ali pokazali smo da možemo kompletnu utakmicu odlično odigrati. Opet smo se odvojili i zasluženo pobijedili - rekao je Stivi.

Igor Karačić zabio je dva gola iz dva pokušaja. Mijenjao je Domagoja Duvnjaka na poziciji srednjeg vanjskog igrača.

- Bilo je teško podignuti se nakon Španjolske, ali imali smo motiv više, osvetu za onaj poraz u skupini koji su nam nanijeli. Super je bronca, ovdje mnogo momaka nikad nije doživjelo Europsko prvenstvo, i meni je prvo što se tiče seniorske momčadi. Nije zlato, ali jest medalja s kojom se lijepo vratiti u Hrvatsku i lijepo se vratiti s pobjedom.

- Čestitao bih svim dečkima, sigurno su ovo odradili pošteno, koliko su imali snage, ali izvukli smo zadnji maksimum, ali mislim da je bilo lijepo gledati. Opet smo imali veliku podršku s tribina, hvala ovim ljudima koji su došli u velikom broju. Nije isto s njima ili bez njih - rekao je Karačić.

Krešimir Kozina dugo je čekao priliku, bio pričuva izabranim reprezentativcima, a onda dobio priliku u završnici umjesto Ilije Brozovića . I zabio možda i najljepši naš gol protiv Norvežana, odbojkaški potez za vodstvo 10-6 u 18. minuti.

- Najbitnije je da smo danas pobijedili i da smo vjerovali u svakom trenutku. Meni je ovo prva medalja i što god tko kaže kojeg je sjaja, ja sam nevjerojatno sretan zbog nje. Tako sam sretan zbog pobjede da je to nemoguće. Hvala dečkima, hvala ovoj publici što je došla i prevalila veliki put, hvala svima i sad idemo dalje uz Božju pomoć - rekao je Kozina.

- Mislim da je najbitnije što momčad nikad nije izgubila vjeru i to nas je krasilo cijeli ovaj turnir. Kad više nitko nije vjerovao u nas, kad su mislili da smo potonuli, mi smo se vraćali nazad i pokazali karakter. To je najbitnije za budućnost - zaključio je 25-godišnji pivot Flensburga.

Rukometaši se vraćaju iz Poljske u ponedjeljak ujutro. U zagrebačku zračnu luku sletjet će oko 12:30 , a doček na Trgu bana Jelačića planiran je za 14 sati .

Idi na 24sata

Komentari 42

  • lukavz 01.02.2016.

    Svaka cast deckima,nisam u mogucnosti doc na trg u zg, dajte ih lijepo docekajte i dajte podrsku posebno alilovicu!! Alilovic je sjajan al nije ga islo ovo anatjecanje. Svako ima los turnir...

  • zuluf_52 01.02.2016.

    Alilović je odličan golman ali je van forme.Puno je dao za reprezentaciju ali na ovakvim turnirima igra trenutno spremniji i bolji.Nažalost jedino nije vidjeo trener Babić ili nije htio vidjeti.

  • zuluf_52 01.02.2016.

    Rukometna reprezentacija je brend več godinama i nitko nema pravo uništavati teško stečeni status u svijetu.Međutim postavljanje Babića za izbornika je početak uništenja rukometne reprezentacije.Babić očito ima zdravstvenih problema jer zahvaljivati Isusu i Gospi Međugorskoj a ne igraćima je bolesno. Reči da se ispunilo proročanstvo i nepostavljati Stevanovića na gol protiv Španjolske je čudo.Čovjek je očito bolestan i treba mu liječenje u odgovarajučoj ustanovi.Dobra je bronca ali kada se moglo više trebalo je.Nije Babić baba Vanga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare