Obavijesti

Sport

Komentari 42

'Što god govorili, nevjerojatno sam sretan zbog prve medalje'

'Što god govorili, nevjerojatno sam sretan zbog prve medalje'
2

Sedmorica hrvatskih rukometaša prvi put su osvojili medalju na velikom natjecanju i to je zalog za budućnost. Među njima je i Krešimir Kozina. Ponosan je na uspjeh

VIDEO

Ivan Stevanović bio je jedan od najraspoloženijih naših rukometaša u utakmici za broncu na EP-u protiv Norveške (31-24) , ali i na cijelom turniru. Nije među najboljim golmanima turnira, ali nije ni daleko. S postotkom od 34 posto zaostaje tri posto za najboljim, Francuzom Vincentom Gerardom .

- Naravno da smo svi sretni. Da nam je netko prije mjesec dana ponudio ovo, bili bismo presretni. Zadovoljni smo, odigrali smo jako dobru utakmicu i igrali smo 60 minuta jako dobro i u napadu i u obrani. Norvežani su nas stisnuli, ali pokazali smo da možemo kompletnu utakmicu odlično odigrati. Opet smo se odvojili i zasluženo pobijedili - rekao je Stivi.

Igor Karačić zabio je dva gola iz dva pokušaja. Mijenjao je Domagoja Duvnjaka na poziciji srednjeg vanjskog igrača.

- Bilo je teško podignuti se nakon Španjolske, ali imali smo motiv više, osvetu za onaj poraz u skupini koji su nam nanijeli. Super je bronca, ovdje mnogo momaka nikad nije doživjelo Europsko prvenstvo, i meni je prvo što se tiče seniorske momčadi. Nije zlato, ali jest medalja s kojom se lijepo vratiti u Hrvatsku i lijepo se vratiti s pobjedom.

VIDEO

- Čestitao bih svim dečkima, sigurno su ovo odradili pošteno, koliko su imali snage, ali izvukli smo zadnji maksimum, ali mislim da je bilo lijepo gledati. Opet smo imali veliku podršku s tribina, hvala ovim ljudima koji su došli u velikom broju. Nije isto s njima ili bez njih - rekao je Karačić.

Krešimir Kozina dugo je čekao priliku, bio pričuva izabranim reprezentativcima, a onda dobio priliku u završnici umjesto Ilije Brozovića . I zabio možda i najljepši naš gol protiv Norvežana, odbojkaški potez za vodstvo 10-6 u 18. minuti.

- Najbitnije je da smo danas pobijedili i da smo vjerovali u svakom trenutku. Meni je ovo prva medalja i što god tko kaže kojeg je sjaja, ja sam nevjerojatno sretan zbog nje. Tako sam sretan zbog pobjede da je to nemoguće. Hvala dečkima, hvala ovoj publici što je došla i prevalila veliki put, hvala svima i sad idemo dalje uz Božju pomoć - rekao je Kozina.

- Mislim da je najbitnije što momčad nikad nije izgubila vjeru i to nas je krasilo cijeli ovaj turnir. Kad više nitko nije vjerovao u nas, kad su mislili da smo potonuli, mi smo se vraćali nazad i pokazali karakter. To je najbitnije za budućnost - zaključio je 25-godišnji pivot Flensburga.

Rukometaši se vraćaju iz Poljske u ponedjeljak ujutro. U zagrebačku zračnu luku sletjet će oko 12:30 , a doček na Trgu bana Jelačića planiran je za 14 sati .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani