To je to što me zanima!

'Što je Butina sve obranio, pa to je stvarno nemoguće'

Anderlechtovi napadači su tri-četiri puta izlazili na Tomu Butinu skroz sami, ali Bučo je branio sjajno i ostavio Dinamo u igri za europsko proljeće
Vidi originalni članak

Na otvorenju Europske lige u Maksimir je stigao Anderlecht. Fernandezov gol s više od 30 metara “pokopao” je Dinamo i razbjesnio Zdravka Mamića.
- Pa što ja trebam?! Govoriti Butini da napravi dva koraka i pokupi tu loptu - vikao je tada Mamić. Igrače je udario po džepu, a najveći ceh platio je baš Tomo Butina. - Ja sam kriv za sve - rekao je tada ironično Bučo. Maknuli su ga s gola. Umjesto njega branio je mladi Filip Lonarić. No samo nakratko. Fićo se ubrzo ozlijedio i na gol se vratio Butina. Dva i pol mjeseca poslije ponovno je maksimirski heroj.
- Svaka mu čast. Da ga nije bilo, ne znam kako bismo uspjeli - rekao je Dejan Lovren, koji je čuvao 'mlađahnog' Lukakua.
- E ako onaj lukaku ima 16 godina, onda ja imam 32. Otresao me kao pero... - govorio je Lovren i sa suigračima krenuo u zagrljaj svom golmanu. S Butininim imenom na usnama teren su napuštali i Anderlechtovi igrači. Za neuspjeh su “krivili” - Dinamova golmana.
- Ma to je nemoguće!. Što je čovjek sve obranio, to ne može biti istina. Kao da nije bio s ovog planeta - rekao je u nevjerici Jonathan Legear, jedan od petorice Belgijaca kojima je Bučo skinuo ono što su već svi, uključujući i Anderlechtova trenera, vidjeli u golu.
- Imam dobre uspomene s ovog stadiona jer sam tu s Bruggeom uzeo naslov - tiho je rekao Butina odlazeći s terena. Dugo je svlačionicom odzvanjalo i “Slepi, Slepi!”. Čeh će golom u Bruxellesu, ako će biti ključan za proljeće u Europi, debelo vratiti uloženih milijun i pol eura.

RAČUNICA MODRIH: NAPRIJED, AJAX...
Ako žele osigurati proljeće u Europi, Dinamo u posljednjem kolu Europske lige (17. prosinca) mora pobijediti Temišvar pred praznim tribinama Maksimira. U isto vrijeme Ajax pred svojim navijačima u Amsterdamu mora svladati Anderlecht.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 04.12.2009.

    i kod kuce i na strani,st1986u je uvijek mali

  • 11 BILI 04.12.2009.

    Daj boze da dinamo dobije....ali mislim da ce utakmica izmedju ajaxa i anderlehta biti repriza utakmice ukraina-engleska....tako ce odluciti uefa.

  • st1986 04.12.2009.

    i na strani i kod kuće tomo prima nemoguće....

Komentiraj...
Vidi sve komentare