To je to što me zanima!

Što za Stipu znači otkazivanje meča s Jonesom? Možda smo ih posljednji put gledali u kavezu

Trebao je to biti meč za sva vremena, onaj koji bi za mnoge značio i titulu GOAT-a, odnosno najboljeg borca svih vremena, ali njihovi se putevi nisu susreli. A pitanje je i hoće li se uopće susresti
Vidi originalni članak

Kao u vrijeme kad su svi čekali meč Tonyja Fergusona (39, 25-9) protiv tadašnjeg prvaka lake kategorije Habiba Nurmagomedova (35, 29-0), a on je odgođen pet puta i nikad dočekan, tako je sad otkazan dugo iščekivani meč za titulu prvaka teške kategorije između najboljeg poluteškaša svih vremena i sad prvaka teške kategorije Jona 'Bonesa' Jonesa (36, 27-1-1) i Stipe Miočića (41, 20-4).

MEČ OTPADA Otpao meč Miočića i Jonesa! Jon se ozlijedio i ne može se boriti...

Jones se ozlijedio te je tako pokidao prsni mišić da mora na operaciju uz oporavak od čak osam mjeseci. A to nije mala stvar kad imate 36 godina, a protivnik 41. U prijevodu, to bi značilo da se Jones ne može boriti barem još godinu i pol, a tad bi američki borac hrvatskih korijena bio blizu 43. godine te zasigurno daleko od najboljih dana. Već je sad na zalasku karijere te se spominjalo da bi mu ovo mogao biti posljednji meč, ali dva tjedna prije UFC 295 priredbe se teško ozlijedio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stipu smo posljednji put u kavezu gledali prije dvije godine, a tad je izgubio pojas od sad već bivšeg prvaka Francisa Ngannoua (37, 17-3). Podsjetimo, Stipe je po broju obrana naslova u teškoj kategoriji rekorder jer ju je branio tri puta zaredom pa zatim odradio trilogiju s Danielom Cormierom (44, 22-3-1) sve do poraza od 'Predatora'. Spremao se na veliki povratak, čekao da otpleše 'posljednji ples', a kako je ostao bez 'plesnog partnera', tko zna kakva će sad biti motivacija za sve buduće mečeve.

STIPE OSTAO BEZ SUPERMEČA VIDEO Pogledajte trenutak kad se Jones ozlijedio. Pukla tetiva. Miočić je ovdje najveći gubitnik

Miočić ima ženu Ryan Marie te kći Meelah (5) i sina Matea (2) s kojima nakon posljednjeg meča provodi mnogo više vremena te se više fokusirao na posao vatrogasca i obitelj, a čekanje u njegovim godinama i nema previše smisla. Još se nije oglasio povodom otkazivanja meča, ali vrlo je moguće da će se od profesionalne MMA karijere oprostiti porazom i to onim otprije dvije godine. Jer za njega više ništa drugo osim Jonesa i nema nekakvog smisla, a pitanje je hoće li se i 'Bones' uopće vratiti.

Trebao je to biti meč za sva vremena, onaj koji bi za mnoge značio i titulu GOAT-a, odnosno najboljeg borca svih vremena, ali njihovi se putevi nisu susreli. Postoji mala nada da će se taj meč nekako održati kroz dvije godine, ali onda je to sigurno posljednji za obojicu, a nažalost za mnoge borilačke fanove, vjerojatno je i to to što smo od njih vidjeli u kavezu...

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Adisibio 25.10.2023.

    Jon 'Bones' Jones (36, 27-1-1). Pa koliko na kraju ima godina? Što da odaberem jedan broj?

  • 1950 Ražine 25.10.2023.

    Jonesu dobro ispalo, bolje puknuti mišić nego stučena glava

  • Jimmy Gibbs Junior 25.10.2023.

    Po meni - Miočiću titula. Junkie Jones očito ne može pobjediti ni trening ni pripreme bez suplemenata. Raspada se po šavovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare