To je to što me zanima!

Stožer: Varaždin više ne smije ni trenirati! Toplak: Imamo trening

Varaždinci nisu razmišljali o opciji treninga u nekoj drugoj županiji. Nije to ni jednostavno izvesti svaki dan. Ali Stožer je nedvosmisleno poručio: Dečki, odmorite! Regularnost lige nije njihova briga niti je važniji od zdravstvenih mjera
Vidi originalni članak

HNL je već sad dobio pečat: Neregularno!

Izjavio je to Slavenov trener Tomislav Stipić uoči okršaja s Hajdukom u još jednom krnjem kolu hrvatske lige jer odgođena je utakmica Istre i Rijeke. A "farmaceuti" su zbog dva zaražena fizioterapeuta morali u samoizolaciju, cijela momčad, pa su jedno vrijeme bili bez treninga.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Još jedan u nizu prekida ove sezone zbog koronavirusa je potvrda više da je ovo prvenstvo dobilo pečat na kojem piše: Neregularno. Ne samo mi, svi se klubovi u nogometu nalaze u nenormalnoj situaciji, s nejasnim kriterijima i neodrživim planovima. Za mene je ova sezona već sada neregularna. Dečki se vraćaju kao domine kockice, jedan za drugim u trening - pojasnio je Stipić.

A što tek onda s Varaždinom?! Naime, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije danas je odlučio da se zabranjuju sve utakmice i treninzi svih klubova. I pojasnio da profesionalni sportaši nisu iznimke.

To znači da Varaždin ne samo da ne smije igrati domaće utakmice nego ne smije ni trenirati. Dakle, u tom slučaju igrači jedne od deset momčadi lige ni po čemu ne mogu biti konkurentni i ravnopravni suparnicima.

- Ja sam zakazao trening za sutra. Ali naravno da ga nećemo održati ako nam zabrane, nećemo glumiti neke crne ovce - rekao je nakon remija s Lokomotivom 2-2 trener Varaždinaca Samir Toplak.

Dodao je i da nisu razmišljali niti razgovarali u klubu o opciji treninga u nekoj drugoj županiji. Nije to ni jednostavno izvesti svaki dan.

Ali Stožer je nedvosmisleno poručio: Dečki, odmorite! Regularnost lige nije njihova briga niti je važniji od zdravstvenih mjera.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nogalo1234 20.11.2020.

    Koji je smisao ove odluke? Koliko županija ima profesionalnih klubova? Zašto sumnjaju da su igrači tih klubova izvor tolike zaraze? Ili, zašto bi ova mjera smanjila broj zaraženih u toj županiji? Koje znanstveno istraživanje pokazuje da ova mjera ima efekta, a ima ih već podosta koji se slažu u nekoliko mjera koje imaju stvaran efekt na širenje "pandemije"...

Komentiraj...
Vidi sve komentare