To je to što me zanima!

Strahonja: Čolak igrao rukom, Rijeka nije oštećena u Gorici!

Ovo je tek treće kolo nakon uvođenja VAR-a. Određene nedoumice su normalne. Već sada je to dobro, a bit će još bolje, procjena je HRT-ovog sudačkog eksperta Marijo Strahonja
Vidi originalni članak

Dosta je burno bilo 22. kolo što se sudačkih odluka i upotrebe VAR-a tiče. Posebno žestoko tj. sa podosta nedoumica bilo je u Osijeku i Velikoj Gorici.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je tek treće kolo nakon uvođenja VAR-a. Određene nedoumice su normalne. Već sada je to dobro, a bit će još bolje - procjena je HRT-ovog Oka sokolovog Marija Strahonje u emisiji 'Stadion'. Evo što je sve o suđenju u ovom kolu rekao Strahonja...

Sl.Belupo-Hajduk 2-1, sudac Igor Pajač:

- Velika je pogreška suca na utakmici Sl. Belupo-Hajduk 2-1 kada je, prije upozorenja iz VAR-sobe, sudio faul za Belupo, a zapravo je bio penal za Hajduk! U konačnici odluka je ispravljena i dosuđen je penal za Hajduk, ali sve skupa je predugo trajalo, pune četiri minute. Prva opomena Hajdukovom igraču Stanku Juriću u 22' možda je bila malo prestroga, ali drugi žuti pa onda i crveni karton u 37' je neupitan. Da je držao svoj stav onda bi kasnije i Belupovom igraču dao drugi žuti za prekršaj na Jakolišu.

Osijek-Dinamo 1-0, sudac Mario Zebec:

- U 22' VAR je kazneni udarac pretvoren u slobodni udarac i to je bila odlična sugestija VAR-sobe. Šteta što sudac odmah nije vidio da nije bio penal, ali u konačnici je donesena pravilna odluka. Dilaver je zaslužio drugi žuti tj.crveni karton. I Stojanovićev drugi žuti je opravdano pokazan. Jedini je kiks što je sudac nije trebao najprije isključivati trenera Dinama Bjelicu pa tek onda pokazati karton Stojanoviću.

Gorica-Rijeka 0-0, sudac Fran Jović:

- Sudac nije na prvu mogao vidjeti Čolakovu ruku, a premalo je kamera da bi se odluka provjerila iz više kuteva i odluka bila donesena na temelju što više kadrova, ali iz dostupnih kadrova ostaje dojam kako je Rijekin igrač doista igrao rukom, a glavni sudac i VAR-soba zajedno donijeli ispravnu odluku.

Gost emisije 'Stadion' bio je i trener Slavena Belupa Tomislav Stipić koji nije pobjegao od komentara o suđenju na utakmici njegove momčadi i još jednom ispadu kolege Nenada Bjelice:

- Sudac je u Koprivnici bio dobar, slažem se sa ocjenom gospodina Strahonje. A kolega Bjelica je sada u fazi u kojoj nekako traži mir i ravnotežu. To je sve dio trenerskog života, ali... Mi treneri nikada ne smijemo zaboraviti da smo pred očima javnosti te, uz to, učitelji i uzori ne samo vlastitim igračima nego mnogim drugim mladim sportašima - rekao je Stipić.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • nogometas05 18.02.2020.

    Ajde Strahonja u International na upute kako i što i za koga dalje...malo je reć da si gadljiv sa svojim ufuranim stavom i komentarima a zapravo si jedna propala sudačka nada

  • klokan_jack 18.02.2020.

    Igrali bi si vara a nemaju dovoljno kamera !! Hahahhah

  • vorda0401 18.02.2020.

    Stječe se dojam da su Jović,one dvije VARalice i Strahonja gotovo sigurno preVARanti i korumpirana banda pa je gotovo sigurno da je to tako.Jbg.takav je dojam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare