To je to što me zanima!

Strašan jubilej: Dinamo protiv Sparte do 150. pobjede u Europi

Nevjerojatan uspjeh hrvatskog prvaka čije predstave svih ovih sezona podižu razinu hrvatskog nogometa na europskoj karti
Vidi originalni članak

Neki klubovi snažnijeg renomea mogu samo sanjati o uspjesima poput Dinamovih. Pod time se misli na pretežito jake klubove "lige petice" koji su, iz ovih ili onih razloga, osuđeni na preživljavanje u elitnom društvu svojih nacionalnih prvenstava i rijetko dobiju šansu zaigrati europska natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Primjerice, prosječan engleski prvoligaš sa sredine ljestvice bio bi itekako zahtjevan ispit bilo kojem hrvatskom klubu. Ili, da je riječ o Bundesligašu, klubu iz La Lige, Serie A...

No, takvi klubovi se mogu samo nadati da će jednog dana redovito nastupati u europskim natjecanjima. Kao Dinamo. Usporedba na prvu djeluje pomalo smiješna, ali mi smo narod koji voli podcjenjivati vlastite uspjehe. Tuđi uspjesi su uvijek veći.

POGLEDAJTE VIDEO: JE LI DALIĆ TREBAO POZVATI LIVAJU U REPREZENTACIJU?

Dinamo je večeras pobjedom protiv Sparte Prag stigao do jubilarne 150. u Europi u svim natjecanjima. Nevjerojatan uspjeh hrvatskog prvaka čije predstave svih ovih sezona podižu razinu hrvatskog nogometa na europskoj karti.

U dosadašnjih 368 utakmica 'plavi' su ostvarili 150 pobjeda, 80 remija i 138 poraza uz gol-razliku 538-470. Neki se rado prisjećaju stradavanja Zagrepčana iz davnih dana od Lyona ili Real Madrida, ili svježije dramatičnog ispadanja od AEK-a, no bolje bi bilo osvrtati se na pobjede nad momčadima poput Arsenala, Chelseaja, Tottenhama, Atalante...

Jer u konačnici, pogled na uspjehe govori sam za sebe. Dinamo u Europi ima 12 pobjeda više od poraza i pozitivnu gol razliku (+68).

Zaista nevjerojatan uspjeh kluba koji dolazi iz male lige, lige koja je ispunila svoj potencijal onog trenutka kada je uvela format sa samo 10 klubova.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Palmanova 25.08.2023.

    ovaj transparent je ogroman. koliki je ,80 x 10m?

  • Švicer 25.08.2023.

    euro utakmice 232, pobjeda 99

  • bocboc 25.08.2023.

    a jel se u tih 150 pobjeda uracunavaju i pobjede croatie i hask gradjanskog? ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare