To je to što me zanima!

Dinamovci, čuvajte se! Strašni napadač trpao je i u Bundesligi

Bayern ima strašan napad, a Joshua Zirkzee (18) će biti najveća opasnost za mlade dinamovce. Riječ je o sjajnom napadaču koji je igrao u Bayernovoj drugoj momčadi koja igra treću ligu...
Vidi originalni članak

Juniori Dinama saznali su protivnika u osmini finala Lige prvaka mladih, a to će biti Bayern München. Vjerojatno vam malo bruji u glavi da su ova dva kluba već igrala. I u pravu ste, igrali su u finalu Premier League International Cupa. Doduše, igrale su druge momčadi Bayerna i Dinama (2-0), no većinom se to radilo o igračima koji su mlađi od 19 godina.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ta utakmica može poslužiti treneru Dinama Igoru Jovićeviću samo kao ogledni primjer. Ništa više od toga jer je samo Joshua Zirkzee iz tog susreta i dalje u sastavu juniora, dok su kod Dinama tu Antonio Marin, Leon Šipoš, Bartol Franjić, Josip Šutalo i Joško Gvardiol.

Bayern ima strašan napad, a Joshua Zirkzee (18) će biti najveća opasnost za mlade dinamovce. Riječ je o sjajnom napadaču koji je igrao u Bayernovoj drugoj momčadi koja igra treću ligu, a odradio je i dva susreta za prvu momčad i zabio dva gola! Riječ je o klasičnom napadaču, korpulentne građe, ali dečku koji ima krupni i eksplozivni korak. Velike probleme s njim imat će Joško Gvardiol i Josip Šutalo. Zirkzee je rođen u Nizozemskoj, a porijeklo vuče iz Nigerije.

Najveći je talent i proizvod Bayernove škole te s pravom očekuju jako puno od njega u budućnosti. Naznake toga je već i dao kada je u Bundesligi zabio dva gola u dva nastupa.

Bayern je osvojio prvo mjesto u grupi ispred Zvezde i Tottenhama, a Joshua je utrpao četiri gola u tri susreta. On je upravo i najvrjedniji igrač mlade momčadi Bayerna, Transfermarkt ga procjenjuje na 4 milijuna eura, a kod 'modrih' je ta titula pripala Jošku Gvardiolu i Antoniju Marinu čija vrijednost je 1,50 milijuna eura.

Velike probleme momčadi Igora Jovićevića radit će i sjajni krilni napadač Batista Meier koji je zabio tri gola u tri utakmice, no još nije skupio minute za prvu momčad u Bundesligi

Dakako, ni tu nije kraj. Ima i jedan mladić imena Malik Tillman (17) koji je zadivio brojne njemačke skaute, a u juniorskom prvenstvu je utrpao 11 golova u 14 utakmica. 

Tu je još i golman Lukas Schneller (18), a glavna osovina ove reprezentacije je kapetan i stoper Flavius Daniliuc.

Naravno, i Dinamo imma svoje adute za ponuditi, ali ova momčad Bayerna izgleda baš moćno. Napad im je uvjerljivo najjači, ali ima tu sjajnog materijala i na drugim pozicijama. Pa nisu završili pukom slučajnošću u Bayernu.

Bit će teško, ali nadamo se da 'modri' mogu ponoviti prošlogodišnji uspjeh i izboriti četvrtfinale Lige prvaka. Susret će se igrati u Münchenu 3. ili 4. ožujka. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • purger 1973 14.02.2020.

    Pravi švabo;brko se okreće u grobu!

  • 14.02.2020.

    ...a glavna osovina ove reprezentacije je kapetan i stoper Flavius Danilius... REPREZENTACIJE????

  • jopet_1 14.02.2020.

    Koliko mogu biti talentirani, sve 17 i 18 godišnjaci, znači objektivno dinamovci su stariji a time iskusniji, jači barem fizički

Komentiraj...
Vidi sve komentare