To je to što me zanima!

Stravičan pad skijaša: Glavom udario u led i ostao u nesvijesti

Nakon ukazane prve pomoći, 30-godišnji Gisin je helikopterom prevezen u bolnicu, a za sada nema informacija o težini ozljeda. Prekid je trajao više od pola sata nakon čega je utrka nastavljena
Vidi originalni članak

Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde pobjednik je spusta Svjetskog kupa skijaša u Val Gardeni, no nažalost utrku je obilježio težak pad Švicarca Marca Gisina.

Švicarcu su se u jednom trenutku prekrižile skije i to točno prije skoka. Izgubio je kontrolu i teško pao na bok udarivši glavom u ledenu stazu nakon čega je ostao nepomično ležati. 

Nakon ukazane prve pomoći, 30-godišnji Gisin je helikopterom prevezen u bolnicu, a za sada nema informacija o težini ozljeda. Prekid je trajao više od pola sata nakon čega je utrka nastavljena.

Pobjeda je pripala Norvežaninu Aleksanderu Aamodtu Kildeu s rezultatom 1:56.13, a iza njega ostali su pobjednici prva dva spusta ove sezone Austrijanac Max Franz i Švicarac Beat Feuz. Franz koji je pobijedio na prvom spustu sezone u Lake Louiseu bio je drugi sa 86 stotinki sekunde zaostatka, dok je Feuz, pobjednik spusta u Beaver Creeku bio treći sa 92 stotinke sekunde zaostatka.

Za Kildea je to bila treća pobjeda u karijeri nakon što je prve dvije ostvario 2016. u spustu u Garmisch-Partenkirchenu, te superveleslalomu u Hinterstoderu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Franz sa 340 bodova ispred Norvežanina Aksela Lunda Svindala koji ima 333 boda, Švicarca Maura Caviezela sa 283 boda i pobjednika Svjetskog kupa Austrijanca Marcela Hirchera sa 280 bodova.

U konkurenciji spustaša vode Franz i Feuz sa po 200 bodova, treći je Svindal sa 128 bodova, dok Kilde na četvrtom mjestu ima 126 bodova.

Skijaše u nedjelju u Alta Badiji očekuje veleslalom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mihic82 16.12.2018.

    A danas nema nijedna utrka? Sto čekate copy/paste sa drugih portala

  • Zmar116 16.12.2018.

    Od prvog trena se vidjelo da je staza postavljena na naćin da je opasna po život .Bilo je samo pitanje vremena kad će se netko polomiti...Stazu obilježavaju opake strmine , opasni skokovi, i nepregledni zavoji,a najgore dvije stvari na tako brzoj stazi su bile sulude neravnine,te igra svjetla i sjene,gdje su skijaši pri brzini od sto na sat iz svjetla ulazili u sjenu..I najboljem izvježbanom oku za takvo što treba barem sekunda za prilagodbu.A sekunda u kojoj skijaši voze napamet i ne drže sve pod kontrolom, u spustu je sasvim dovoljno da ishod bude fatalan......

  • crni2012 15.12.2018.

    Kako to da nema video da pogledamo snimku ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare