To je to što me zanima!

Štrlek: Ma nemoguće je igrati slabo s ovakvim suigračima...

Svi znamo što je Hrvatska u svijetu rukometa i zato ne smijemo i nećemo bježati od uloge jednog od favorita SP-a u Švedskoj, rekao je 21-godišnji Manuel Štrlek
Vidi originalni članak

Atmosfera je super, radna. U prvom dijelu priprema radit ćemo i individualno sa starijim igračima. Balićem, Valčićem, Kopljarom, Štrlekom..., nabrajao je izbornik Slavko Goluža na početku priprema za SP.

Da, i Manuela Štrleka je nabrojao među iskusnijima, iako mu je tek 21. Iza njega nije jesen za pamćenje.

- Što se kluba tiče, bilo je zaista jako dobro. Napravili smo ono što smo zacrtali, pobjedom protiv Flensburga u Areni došli smo na korak od drugog mjesta u skupini, a to bi moglo biti važno - rekao je Štrlek pa nastavio:

- Osobno ne mogu biti toliko zadovoljan. Nisam previše igrao u europskim utakmicama, ali mislim da sam uglavnom dobro koristio one prilike koje sam dobio.

Ne ljuti se Manuel na trenera Kljaića...

- Naravno da bih volio da sam više igrao, ali to je sport, trener odlučuje tko će dobiti koliko minuta.

U reprezentaciji neće imati konkurenciju iz kluba, ozlijeđeni su i Vukić i Kovačević, no neće se Štrlek opustiti. Bit će tu Ninčević iz berlinskog Fuchsea, kao i mladi Lovro Šprem.

- Svako okupljanje reprezentacije novo je dokazivanje, stare zasluge ne igraju nikakvu ulogu. Na meni je samo da radom na treninzima zaslužim priliku - skromno kaže Štrlek, najbolje lijevo krilo lanjskog EP-a u Austriji.

Tamo je s Hrvatskom uzeo srebro, na SP u Švedsku ide po novu medalju. Zlatnu?

- Nećemo se razbacivati velikim najavama, na svakom ovakvom turniru pojavi se šest, sedam ili osam reprezentacija koje s pravom mogu računati na medalju. Ali svi znamo što je Hrvatska u rukometnom svijetu, zna se kolikom kvalitetom raspolažemo. I zato ne smijemo i nećemo bježati od uloge jednog od favorita - rekao je Štrlek.

Na posljednjih nekoliko turnira Francuska je u pravilu nepremostiva prepreka.

- Okršaji s njima svaki su put otprilike slični. Govori se da su stariji, umorniji, ali i na ovom će turniru, susretnemo li se, to opet biti utakmica u kojoj će odlučivati gol ili dva. No daleko su još Francuzi, puno je posla pred nama prije nego se sretnemo s njima - kaže Manuel.

Uz Balića, Lackovića, Vorija, Valčića, Čupića, Zrnića i ostale naše zvijezde, lakše je i mlađima u reprezentaciji.

- Naravno, čast je i užitak biti dio takve momčad, to su sve igrači koji su 'top', među najboljima na svijetu. S takvim suigračima nemoguće je igrati loše - uvjeren je Štrlek, kojem posebno pomaže Ivano Balić.

- Ivana su proglasili najboljim svih vremena i uvjeren sam da on to doista i jest. Pravi je motor momčadi, igrač koji u najtežim trenucima preuzima odgovornost i bitno olakšava suigračima. Svatko od nas ima više samopouzdanja čim znamo da je Ivano tu - nahvalio je Manuel svog suigrača.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • marcelinho 21.12.2010.

    A jeste vi tu svi skromni,samo finale ocekujete.A sta mislite da nitko drugi nezna igrat rukomet,tu je domacin svedska koja ce imat pomoc sudaca,norveska,danska,njemacka,francuska,ako cemo bit u borbi za medalje je velika stvar,jer nismo vise tako mocni obrana nam je malo losija a u napadu vise nema tecnosti sve je vise forsiranja,nama u napadu krila uopce ne igraje sluze nam samo za kontre,a 2003 i 2004 su nam krila bila najjaca strana a sad je to sve slabo igraju samo tri vanjska i rijetko kad vori a najbolji pivot na svijetu.

  • Dalmacija1950 21.12.2010.

    ja mislim da je minimalan cilj da udemo u finale a normalan cilj je i osvojit to :)

  • user_68575 21.12.2010.

    ajmo uz malo srece osvojit SP!

Komentiraj...
Vidi sve komentare