Obavijesti

Sport

Komentari 11

Štrlek: Ma nemoguće je igrati slabo s ovakvim suigračima...

Štrlek: Ma nemoguće je igrati slabo s ovakvim suigračima...
1

Svi znamo što je Hrvatska u svijetu rukometa i zato ne smijemo i nećemo bježati od uloge jednog od favorita SP-a u Švedskoj, rekao je 21-godišnji Manuel Štrlek

VIDEO

Atmosfera je super, radna. U prvom dijelu priprema radit ćemo i individualno sa starijim igračima. Balićem, Valčićem, Kopljarom, Štrlekom..., nabrajao je izbornik Slavko Goluža na početku priprema za SP.

Da, i Manuela Štrleka je nabrojao među iskusnijima, iako mu je tek 21. Iza njega nije jesen za pamćenje.

- Što se kluba tiče, bilo je zaista jako dobro. Napravili smo ono što smo zacrtali, pobjedom protiv Flensburga u Areni došli smo na korak od drugog mjesta u skupini, a to bi moglo biti važno - rekao je Štrlek pa nastavio:

- Osobno ne mogu biti toliko zadovoljan. Nisam previše igrao u europskim utakmicama, ali mislim da sam uglavnom dobro koristio one prilike koje sam dobio.

Ne ljuti se Manuel na trenera Kljaića...

- Naravno da bih volio da sam više igrao, ali to je sport, trener odlučuje tko će dobiti koliko minuta.

U reprezentaciji neće imati konkurenciju iz kluba, ozlijeđeni su i Vukić i Kovačević, no neće se Štrlek opustiti. Bit će tu Ninčević iz berlinskog Fuchsea, kao i mladi Lovro Šprem.

- Svako okupljanje reprezentacije novo je dokazivanje, stare zasluge ne igraju nikakvu ulogu. Na meni je samo da radom na treninzima zaslužim priliku - skromno kaže Štrlek, najbolje lijevo krilo lanjskog EP-a u Austriji.

Tamo je s Hrvatskom uzeo srebro, na SP u Švedsku ide po novu medalju. Zlatnu?

- Nećemo se razbacivati velikim najavama, na svakom ovakvom turniru pojavi se šest, sedam ili osam reprezentacija koje s pravom mogu računati na medalju. Ali svi znamo što je Hrvatska u rukometnom svijetu, zna se kolikom kvalitetom raspolažemo. I zato ne smijemo i nećemo bježati od uloge jednog od favorita - rekao je Štrlek.

Na posljednjih nekoliko turnira Francuska je u pravilu nepremostiva prepreka.

- Okršaji s njima svaki su put otprilike slični. Govori se da su stariji, umorniji, ali i na ovom će turniru, susretnemo li se, to opet biti utakmica u kojoj će odlučivati gol ili dva. No daleko su još Francuzi, puno je posla pred nama prije nego se sretnemo s njima - kaže Manuel.

Uz Balića, Lackovića, Vorija, Valčića, Čupića, Zrnića i ostale naše zvijezde, lakše je i mlađima u reprezentaciji.

- Naravno, čast je i užitak biti dio takve momčad, to su sve igrači koji su 'top', među najboljima na svijetu. S takvim suigračima nemoguće je igrati loše - uvjeren je Štrlek, kojem posebno pomaže Ivano Balić.

- Ivana su proglasili najboljim svih vremena i uvjeren sam da on to doista i jest. Pravi je motor momčadi, igrač koji u najtežim trenucima preuzima odgovornost i bitno olakšava suigračima. Svatko od nas ima više samopouzdanja čim znamo da je Ivano tu - nahvalio je Manuel svog suigrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union