To je to što me zanima!

Stroga pravila za Ruse na SP: Bez himne, zastave i države...

Boje ruske zastave ne smiju biti na trakama, zavojima, opremi i najmanjim sitnicama, a ako netko od ruskih atletičara osvoji zlatnu medalju, na postolju će se svirati himna IAAF-a
Vidi originalni članak

Prošlo je skoro dvije godine od suspenzije ruskih atletičara zbog masovnog dopinga i afere koja je potresla sportski svijet. Godinu dana nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru i jednog-jedinog predstavnika u atletici, Rusija će na nadolazećem Svjetskom atletskom prvenstvu imati 19 atletičara.

Tada je nastupala jedino lijepa Daria Klišina u skoku u dalj, a iako će ovog puta Rusiju predstavljati 19 atletičara pravila pod kojima će nastupati su rigorozna.

Nema ruske himne u slučaju pobjede, ruske nacionalne boje su strogo zabranjene, ruska zastava neće se vijoriti u Londonu. Rusi će nastupati kao neutralni sportaši, a mogu biti sretni što uopće imaju pravo nastupa (iako većina nema veze s dopingom poput Sergeja Šubenkova ili Ivana Uhova).

Stroga pravila izdala je Međunarodna atletska federacija (IAAF), a ona između ostalog kažu da crvena, bijela te plava boja nisu dozvoljene ni na najmanjim sitnicama poput sportske opreme koja mora biti u neutralnoj boji, zavojima, trakama pa čak ni nakitu...

Također, onaj atletičar koji osvoji zlatnu medalju na postolju će slušati himnu IAAF-a, a ako kojim slučajem zapjeva rusku himnu slijedi mu kazna.

- Imam gotovo sva prava koja sam nekad imao, ali pravila su pomalo smiješna - rekao je svjetski prvak iz 2015. godine na 110 metara s preponama Sergej Šubenkov.

Prvenstvo počinje 4., a završava 13. kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Nemo22 11.08.2017.

    Sve je to samo politika!!!!

  • helidon 02.08.2017.

    Tko Amerikance testira sami sebe kao što si sude jel za sve je međunarodni sud osim za njih.

  • DamTi18cm 02.08.2017.

    A????

Komentiraj...
Vidi sve komentare