To je to što me zanima!

Struka: Slaven Bilić bi bio bolji sudac nego odvjetnik

Ugledni hrvatski suci i odvjetnici govore o tome kako bi izbornik Slaven Bilić funkcionirao kao odvjetnik. Svi se slažu da bi i u tome bio uspješan
Vidi originalni članak

Kako bi se snašao Slaven Bilić, koji je završio Pravni fakultet, ako bi se jednog dana odlučio baviti pravom? Bi li mu bolje odgovarao posao suca ili odvjetnika?
- Iz onog što sam vidio u medijima, siguran sam da bi se snašao u oba posla. Ima karakter, pravno obrazovanje, stil i ponašanje. Također, ima sjajnu komunikaciju s okolinom, što je bitno za ovaj posao. Mislim da bi bio bolji sudac nego odvjetnik. Smatram da je Bilić više idealist nego pragmatik i da bi se iskreno borio za opće dobro, što je, smatram, presudno za taj posao - misli Ivan Turudić, sudac Županijskog suda u Zagrebu.
Odvjetnik Ante Nobilo iz iskustva zna da bavljenje vrhunskim sportom stvara radne navike neusporedive s bilo čim drugim. Smatra da Bilić ima "killer" instinkt, da je inteligentan, ima odličan imidž i da bi mogao biti odličan odvjetnik. Ali mora poraditi na elokvenciji.
- Preduge su mu pauze. Ispada kao da oklijeva, a zna točno što treba reći - smatra Nobilo.
- Uvjeren sam da bi Slaven Bilić odvjetnički posao obavljao odlično. Pokazao je da voli učiti, da ima organizatorskih sposobnosti. Također, vrlo je komunikativan, što je bitno za kazneno pravo, gdje tijekom postupka, za razliku od parničnog, često treba promptno reagirati. Mislim da bi sa svim tim karakteristikama bio u vrhu odvjetničke prakse u Hrvatskoj - rekao je odvjetnik Branko Šerić, koji je bio i sudac.
- Mislim da bi Bilić izvrsno obavljao odvjetnički posao. Riječ je o kompletnoj ličnosti, izvrsnom sportašu, koji je, uz to, završio fakultet, a bavi se i glazbom. To govori da se prema svemu čime se bavi pristupa ozbiljno. Milsim i da bi, kada bi ga predložili za predsjednika države, prošao - smatra nekadašnji sudac, a danas odvjetnik Emir Midžić.
- Jedno je pitanje strategije igre, a drugo strategije obrane. No kako je bistar čovjek, vjerujem da bi se uspješno prilagodio i tome - misli odvjetnik Ante Madunić.

"SLAVEN JE BIO BRILJANTAN STUDENT"
Kako mu je otac bio profesor, svi na fakultetu su mislili kako Bilić ima popusta kod polaganja ispita. Stjecajem okolnosti na prvoj godini sam s njim polagao Rimsko pravo kod profesora Kotura i mogu vam reći da je Slaven bio upravo briljantan, kazao nam je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koji je, kao pripadnik Torcide, pratio Hajduk na više od 100 gostovanja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Gujec 09.07.2008.

    Nikakve.....lol

  • nix_zgd 09.07.2008.

    kakve veze ovo ima s sportom, vijestima i s bilo čim?

Komentiraj...
Vidi sve komentare