To je to što me zanima!

Studenti konačno diplomirali: Alumnusu prvi naslov prvaka

U petoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske u futsalu zagrebački Alumnus svladao je makarsko Novo Vrijeme Apfel rezultatom 3-2 i osvojio prvu titulu prvaka
Vidi originalni članak

Pred 600-tinjak gledatelja u zagrebačkoj Martinovki 'studenti' su, kako ih od milja zovu navijači, došli do treće pobjede nad makarskim Novim Vremenom Apfel. U napetoj utakmici koja je obilovala prilikama za domaćina, gosti su ipak prvi poveli golom Babića u 16. minuti. Rezultat u 21. minuti u egal stavlja Alumnusov Penava, koji ubrzo zabija i svoj drugi gol čime Alumnusu osigurava vodstvo.

Novo Vrijeme Apfel okušalo je sreću i s golmanom-igračem te minutu prije kraja susreta Jelavić uspijeva izjednačiti i tako zapaliti 50-ak navijača iz Makarske na tribinama. Ipak, raspoloženi Penava u posljednjoj minuti susreta postiže hat-trick i Alumnusu osigurava naslov prvaka, na sveopće oduševljenje publike u Martinovki. Kao pravi 'studenti' koji diplomiraju, i oni su novu titulu između ostaloga proslavili bacajući kapice u zrak.

- Još ne vjerujem da je Alumnus prvak Hrvatske! Siguran sam da nas netko gore prati i vidi koliko smo truda, htijenja i odricanja uložili u ovo i to nam je na najljepši mogući način vratio. Mi smo obitelj Alumnus i tako smo se tijekom svih sezona i odnosili, tijekom lijepih, ali i ružnih dana. Sad treba uživati u ovome i još jače zapeti. Mislim da su svi gledatelji, oni na tribinama, ali i oni ispred malih ekrana mogli uživati u lijepoj futsalskoj predstavi - istaknuo je Hrvoje Penava

- Naši su snovi konačno postali stvarnost! Večeras smo ispisali povijest i pokazali svima da se uz rad i disciplinu može postići puno, a rezultati onda dolaze sami od sebe. Što reći nego da je ova generacija napravila svoje, diplomirali smo - rekao je Milan Martulaš, predsjednik Alumnusa i jedan od njegovih osnivača.

Alumnusu je ovo prva titula prvaka Hrvatske. Klub koji je skupina studenata osnovala prije svega šest godina do danas se razvio u jedan od najprepoznatljivijih futsalskih brendova u Hrvatskoj, ali i šire. Okosnicu momčadi i dalje čine studenti ojačani zvučnim imenima hrvatske futsalske scene, poput Matije Capara i Matije Đulvata. Trener 'studenata' je Mićo Martić, svjetski poznati trener futsala, ujedno i izbornik finske reprezentacije.

Kako i sami često ističu, klub funkcionira poput jedne velike obitelji u kojoj su zajedništvo i momčadski duh uvijek na prvom mjestu. Upravo te kvalitete nastoje se usaditi i u najmlađe kategorije igrača u klubu, s kojima se zbog velikog interesa aktivno radi. Svi oni studenti koji su bili na osnivačkoj skupini kluba i danas su njegov dio: ako ne na parketu, svoj doprinos daju obnašajući neku od klupskih funkcija.

Čini se kako Alumnus pokazuje kako se red, rad i disciplina doista isplate. Tako su prošle godine kao jedini predstavnik regije nastupali na prestižnom turniru u Kuvajtu gdje su u konkurenciji od 16 klubova osvojili sjajno četvrto mjesto. Ove godine brojnim trofejima mogu dodati još jedan: onaj najbolje momčadi u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • SickPhill 09.06.2014.

    svaka cast momci.. velika zalost sto se ne prenose utmakice futsala na nasoj jadnoj televiziji, ima puno fanova malog nogometa iako nije toliko popularan medu publikom.. steta da se ne pokrene kampanja I da se podigne mali nogomet na jednu visoku razinu u hrvatskoj... ima puno skrivenih talenata, koji nemogu naci nacin da dodu do izrazaja I izgrade karijeru...

Komentiraj...
Vidi sve komentare