To je to što me zanima!

Studentsko košarkaško ludilo: NCAA liga je bolja nego NBA

Samo 50-ak najboljih igrača karijeru će nastaviti u NBA ligi, a ostali se mogu samo nadati da su na koledžu nešto naučili. U vrijeme FF čak je i NBA u drugom planu
Vidi originalni članak

To nije samo najveći košarkaški turnir na svijetu i izlog za najveće mlade zvijezde koje će karijeru nastaviti u NBA ligi. NCAA-ov turnir ili March Madness (ožujsko ludilo), kako mu tepaju, najgledaniji je program na američkim nacionalnim TV postajama. Tijekom njega Amerikanci ilegalnim kladionicama uplate oko 2,5 milijardi dolara, 25 puta više nego u Nevadi, jedinoj američkoj saveznoj državi u kojoj je ozakonjeno sportsko klađenje.

U vrijeme Final Foura čak je i NBA liga u drugom planu, pa se na dan finala ne igraju NBA utakmice. U subotu će se za mjesta u finalu boriti velikani Kentucky protiv UConna te autsajderi Butler protiv VCU. 

Samo pedesetak najboljih igrača karijeru će nastaviti u NBA ligi, a ostali se mogu samo nadati da su na koledžu nešto naučili. 

Arhaična pravila košarke u NCAA-u

Igraju se dva poluvremena po 20 minuta, trica je na 6,32 m od koša, a napad traje 35 sekundi. U nekim slučajevima slobodna bacanja izvode se “jedan za jedan”, tj. igrač mora pogoditi prvo da bi šutnuo drugo.

1,2 milijarde dolara izgubljeno je zbog pada produktivnosti radnika tijekom lanjskog March Madnessa

58 milijuna ljudi prognoziralo je ishod NCAA turnira sa 68 momčadi. Postoji devet kvintilijuna kombinacija

2,5 milijardi dolara prošle je godine uplaćeno u ilegalnim kladionicama na ishode utakmica NCAA-ova turnira

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mikarlo 08.11.2011.

    S obzirom da u slobodno vrijeme proučavam teoriju i praksu sportskog klađenja na jedan malo drugačiji način od većine drugih kladiteljaGdje (akcenat na tzv. "američke sportove), želja mi je da utvrdim točnost nekoliko iznesenih činjenica: Da li napadi svih sveučilištarnih utakmica traju 35 sekunda? Odnosi li se sve napisano i na dečke i djevojke? Gdje da pronađem (na internetu) "klađenje na sezonu" istih. O načinu osobnog stava naspram sportskog klađenja pišem po malo na blogu. hr, adresa: http://bettingasbusiness.blog.hr

  • Mirza Štrumf JuniorRaimović 30.03.2011.

    F..k Yeah! :D

  • lucarelli 29.03.2011.

    ovo je ful zanimljivo, ne znam zašto nitko ne komentira..pogotovo ovo da je u vrijeme FF čak i NBA u drugom planu i da će igrati UCon i VCA...Gime five bro!

Komentiraj...
Vidi sve komentare