To je to što me zanima!

Stvorili si gledatelje: Korejce će s tribina podržavati - roboti

Jedna se bejzbolaška ekipa iz Južne Koreje sjetila kako će s tribina imati bolju podršku. Umjesto marketinške kampanje, odlučila si je stvoriti navijačke robote
Vidi originalni članak

Ne možete pratiti svoj klub uživo? Ako ste navijač Hanwha Eaglesa, nema problema; za vas će to učiniti robot koji je na stadionu.

Korejska bejzbolaška momčad sjetila se nesvakidašnjeg načina kako bi poboljšala posjetu svojih utakmica. Umjesto reklamnih i marketinških kampanja, ljudi iz kluba odlučili su postaviti navijače robote koji će im davati potrebni huk s tribina.

- Pogledate li velike klubove, jednostavno ne možete doći do sezonske karte. Morate biti na listi čekanja... Ovako navijačima možete naplatiti, čak i jeftino, drugačije iskustvo praćenja utakmice - rekao je za BBC Matt Cudler, urednik sportske agencije SportBusiness.

Roboti mogu navijati, izvikivati razne parole, čak i raditi valove; kako god odluči osoba koja njime upravlja. Kako bi iskustvo zaista bilo personalizirano, na mjesto njegova lica možete postaviti svoju fotografiju i tako pružiti podršku bejzbolašima.

Orlove iz Hanwhaa neki su preimenovali u kukavice jer su u posljednjih pet godina izgubili više od 400 puta. Ostaje vidjeti hoće li zbog toga ovi svestrani roboti postati huligani i raditi nered na tribinama kao što bi vjerojatno u realnoj situaciji činili ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • GARFILD 27.07.2014.

    Jedina mana ovih robota je što neće moći bacati baklje na žene i djecu i napadati druge navijače (kad gube) u loži

  • Billy Piton 27.07.2014.

    Prico sam sa Mamicem prije par dana, nece kupovat kartonske navijace, dinamo ulazi u proces kloniranja, uzet ce DNK krune jurcica i ante cacica i stvorit pravi genetski kod dinamovog sluge, u procesu je ovo 2000 klonova, kad bude proljece u europi 2133 god. bit ce i 7000 klonova

  • NIAGARA 27.07.2014.

    hahahahaha ovo cemo vrlo brzo vidjeti na hrvatskom stadionu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare