To je to što me zanima!

Suarez potopio Guangzhou, Rakitić odličan cijelu utakmicu

Barcelona je pobijedila Guangzhou, kojeg s klupe vodi Luiz Felipe Scolari, 3-0 i plasirala se u finale klupskog SP-a. Urugvajac Luis Suarez zabio je sva tri gola
Vidi originalni članak

Nogometaši europskog prvaka Barcelone plasirali su se u finale FIFA Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u japanskoj Yokohami pobijedili kineski Guangzhou Evergrande s 3-0 (1-0) golovima Luisa Suareza .

Barcelona se lako obračunala s azijskim prvakom, iako bez dvojice superzvijezda - ozlijeđenog Neymara i Lea Messija , koji je neposredno prije utakmice morao u bolnicu zbog bubrežnih kamenaca. Odgovornost je preuzela treća Barcina zvijezda Luis Suarez, koji je postigao hat-trick (39', 50', 67' ) i uveo Barcelonu u finale.

Urugvajac je prvi gol postigao nakon udarca hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića , kojeg je kineski golman obranio, ali nije uspio i Suarezov udarac iz blizine. U 50. minuti Suarez je pogodio za 2-0 nakon sjajnog proigravanja Andresa Inieste , dok je treći gol pao nakon dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca.

Rakitić je odigrao cijelu utakmicu i bio je jedan od najboljih u redovima katalonske momčadi, dok trener Guangzhoua Luis Felipe Scolari , unatoč zaostatku, nije u igru stavio najveću zvijezdu i bivšeg igrača Reala Brazilca Robinha.

Barcelonu u finalu 20. prosinca čeka južnoamerički prvak River Plate , koji je u polufinalu izbacio domaću Hiroshimu (1-0). Barcelona ima dva naslova interkontinentalnog prvaka, dok River Plate u nedjelju može postati prva momčad iz Argentine kojoj je uspjelo osvojiti ovo natjecanje.

- Momčad je se zaista potrudila. Ovakve vrste utakmica su teške, ali bili smo dorasli zadatku. Željeli smo zaustaviti Guangzhou u pokazivanju svojih kvaliteta. Stavili smo ih pod veliki pritisak. Što se tiče Suareza, on je "killer" u šesnaestercu, a sposoban je zabiti iz bilo koje situacije - rekao je trener Barcelone Luis Enrique nakon pobjede nad Guangzhouom, a Andres Iniesta je dodao:

- Pred ostvarivanjem smo još jednog strastvenog cilja. Sve ćemo dati kako bi odnijeli trofej u Barcelonu.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • tarzanzauvjek 17.12.2015.

    finale će bit ipak dosta teže....river plate će poginut na terenu za naslov svjetskog klupskog prvenstva...ja se ipak nadam još jednom trofeju barce kojime će još više odmaci na vječnoj ljestvici najtrofejnijeg kluba na svijetu....visca barcelona

  • supica 17.12.2015.

    penala nije bilo al opet nista ne bi mijenjalo.

  • Matija1611 17.12.2015.

    suarez je nevjerojatan

Komentiraj...
Vidi sve komentare