To je to što me zanima!

Suba branio za Hajduk: Stao je na gol prvi put u dvije godine

Dobre odnose nastavili su predsjednici Lukša Jakobušić i Damir Knežević pa je Hajduk stigao u Zadar na prijateljski ogled, kako bi i na taj način dao podršku svom klubu prijatelju. Za Zadar je branio Subin nećak Anđelo
Vidi originalni članak

Hajduk i Zadar, Torcida i Tornado, dva tijela jedna duša, klubovi i navijači prijatelji, pa i više od toga. Bilo je samo pitanje dana kad će Hajduk u sklopu svoje turneje po Dalmaciji svratiti i u Donatov grad u kojem ga vole gotovo jednako kao i u njegovom Splitu. Nakon priprema u Postirama na Braču te prijateljskih posjeta Dubrovniku i Konavlima, potom i Kaštel Gomilici i Makarskoj, pa i treninga na Klisu i Žrnovnici, kup ih je odveo u Biograd, a sada je došao red i na Zadar.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi Subin trening u Hajduku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ne treba se čuditi dobrim odnosima Hajduka i Zadra, pa Hajduk je i službeno osnovan u Zadru, kad mu je tadašnje "carsko namjesništvo" koje je stolovalo u Zadru, izdalo rješenje kojem je i službeno osnovan 13. veljače 1911. godine.

- A i neki od brojnih osvojenih trofeja "imaju potpis Zadra", koji je otimao bodove Hajdukovim izravnim konkurentima - kaže Josip "Bepo" Bajlo, vitalni 77-godišnjak, koji je nakon bogate veslačke karijere dugi niz godina radio kao trener, direktor i predsjednik nekadašnjeg prvoligaša, a danas je savjetnik nove uprave koja Zadru pokušava vratiti nekadašnji status.

- Da mi je još dočekati povratak Zadra u Prvu ligu i Hajdukov naslov prvaka, pa mogu u mirovinu - zaželio je Bajlo. 

No bez obzira na trenutni status trećeligaša, Zadar sa svojom tradicijom i igračima koje je iznjedrio, i te kako zavrijedio pažnju. Ako ćemo gledati u bližu povijest, Zadar je Hajduku dao aktualnog prvotimca Subašića, kao i Juricu i Marijana Buljata, Tomasova, Grgurovića, Ćurjurića, Vulina, Blatnjaka, Milina, Pršu..., da ne otvaramo stare hajdučke rane spominjanjem Modrića, Vrsaljka, Livakovića..., koji su spletom okolnosti umjesto na Poljudu karijere nakon Zadra nastavili u Maksimiru.

Dobre odnose sada nastavljaju i nova vodstva oba kluba, predsjednici Lukša Jakobušić i Damir Knežević, pa je Hajduk stigao u Zadar na prijateljski ogled, kako bi i na taj način dao podršku svom klubu prijatelju. Tijekom jutra su predsjednik Lukša Jakobušić i Danijel Subašić položili cvijeće na grob pokojnog prvotimca Zadra, ali i juniora Hajduka Hrvoja Ćustića, a isto su napravili i uoči utakmice na mjestu na kojem je Ćustić stradao. 

Na Narodnom trgu organizirano je druženje igrača s djecom u sklopu akcije "I ja sam zadarsko dite", tijekom koje su prikupljana sredstva za zadarske udruge koje brinu o djeci s problemima u razvoju. Akciju je među ostalima organizirao Krševan Santini, još jedan od plejade poznatih zadarskih nogometaša velikog srca, koji je i dalje aktivan kao golman Lokomotive, ali nađe vremena i načina da pomogne svom matičnom klubu. Danijel Subašić, Lovre Kalinić i Stefan Simić sudjelovali su kao izaslanici Hajduka u akciji, dijelili su zastave, blokove, lopte..., potpisivali suvenire i slikali se s najmlađima, a onda su odigrali i utakmicu "na male branke" s djecom. I Krševan je ne tako davno bio pred vratima Hajduka, ali ispriječila se odšteta koju je tražio njegov tadašnji klub Osijek. 

Dobra atmosfera s Narodnog trga preselila se i na Stanove, gdje je oko 2.500 navijača bodrilo obje momčadi. Iako je rezultat utakmice danas bio u drugom planu spomenimo kako je Hajduk pobijedio 5-0. U prvom dijelu golove su glavama zabili Diamantakos i Katić nakon krasnih centaršuta Melnjaka, a treći je iz slobodnog udarca zabio Fossati. U drugom dijelu još jednom je precizan bio Diamantakos, potom je asistirao Kačanikliću, šesti gol postigao je Mlakar.

Spomenimo i kao kuriozitet kako je na gol Hajduka, nakon gotovo dvogodišnje pauze, stao Danijel Subašić, koji je nosio i kapetansku traku, a u drugom poluvremenu gol Zadra branio je njegov nećak Anđelo Subašić. Na poluvremenu i na kraju utakmice na teren se spustio i mali Antonio, Danijelov sin.

 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • 10.10.2021.

    I to im pustiju da ih nebude sram

  • 09.10.2021.

    kad će renovirat ovaj stadion?

  • GZIRAuntd 09.10.2021.

    Hahahaaa, hajdug jedino i može pobjediti na ovakvim utakmicama 🤣🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare