Obavijesti

Sport

Komentari 48

Suba branio za Hajduk: Stao je na gol prvi put u dvije godine

Suba branio za Hajduk: Stao je na gol prvi put u dvije godine
5

Dobre odnose nastavili su predsjednici Lukša Jakobušić i Damir Knežević pa je Hajduk stigao u Zadar na prijateljski ogled, kako bi i na taj način dao podršku svom klubu prijatelju. Za Zadar je branio Subin nećak Anđelo

VIDEO

Hajduk i Zadar, Torcida i Tornado, dva tijela jedna duša, klubovi i navijači prijatelji, pa i više od toga. Bilo je samo pitanje dana kad će Hajduk u sklopu svoje turneje po Dalmaciji svratiti i u Donatov grad u kojem ga vole gotovo jednako kao i u njegovom Splitu. Nakon priprema u Postirama na Braču te prijateljskih posjeta Dubrovniku i Konavlima, potom i Kaštel Gomilici i Makarskoj, pa i treninga na Klisu i Žrnovnici, kup ih je odveo u Biograd, a sada je došao red i na Zadar.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi Subin trening u Hajduku

Pokretanje videa...

Prvi trening Subašića i Melnjaka u Hajduku 01:16

Ne treba se čuditi dobrim odnosima Hajduka i Zadra, pa Hajduk je i službeno osnovan u Zadru, kad mu je tadašnje "carsko namjesništvo" koje je stolovalo u Zadru, izdalo rješenje kojem je i službeno osnovan 13. veljače 1911. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- A i neki od brojnih osvojenih trofeja "imaju potpis Zadra", koji je otimao bodove Hajdukovim izravnim konkurentima - kaže Josip "Bepo" Bajlo, vitalni 77-godišnjak, koji je nakon bogate veslačke karijere dugi niz godina radio kao trener, direktor i predsjednik nekadašnjeg prvoligaša, a danas je savjetnik nove uprave koja Zadru pokušava vratiti nekadašnji status.

- Da mi je još dočekati povratak Zadra u Prvu ligu i Hajdukov naslov prvaka, pa mogu u mirovinu - zaželio je Bajlo. 

No bez obzira na trenutni status trećeligaša, Zadar sa svojom tradicijom i igračima koje je iznjedrio, i te kako zavrijedio pažnju. Ako ćemo gledati u bližu povijest, Zadar je Hajduku dao aktualnog prvotimca Subašića, kao i Juricu i Marijana Buljata, Tomasova, Grgurovića, Ćurjurića, Vulina, Blatnjaka, Milina, Pršu..., da ne otvaramo stare hajdučke rane spominjanjem Modrića, Vrsaljka, Livakovića..., koji su spletom okolnosti umjesto na Poljudu karijere nakon Zadra nastavili u Maksimiru.

Dobre odnose sada nastavljaju i nova vodstva oba kluba, predsjednici Lukša Jakobušić i Damir Knežević, pa je Hajduk stigao u Zadar na prijateljski ogled, kako bi i na taj način dao podršku svom klubu prijatelju. Tijekom jutra su predsjednik Lukša Jakobušić i Danijel Subašić položili cvijeće na grob pokojnog prvotimca Zadra, ali i juniora Hajduka Hrvoja Ćustića, a isto su napravili i uoči utakmice na mjestu na kojem je Ćustić stradao. 

Na Narodnom trgu organizirano je druženje igrača s djecom u sklopu akcije "I ja sam zadarsko dite", tijekom koje su prikupljana sredstva za zadarske udruge koje brinu o djeci s problemima u razvoju. Akciju je među ostalima organizirao Krševan Santini, još jedan od plejade poznatih zadarskih nogometaša velikog srca, koji je i dalje aktivan kao golman Lokomotive, ali nađe vremena i načina da pomogne svom matičnom klubu. Danijel Subašić, Lovre Kalinić i Stefan Simić sudjelovali su kao izaslanici Hajduka u akciji, dijelili su zastave, blokove, lopte..., potpisivali suvenire i slikali se s najmlađima, a onda su odigrali i utakmicu "na male branke" s djecom. I Krševan je ne tako davno bio pred vratima Hajduka, ali ispriječila se odšteta koju je tražio njegov tadašnji klub Osijek. 

Dobra atmosfera s Narodnog trga preselila se i na Stanove, gdje je oko 2.500 navijača bodrilo obje momčadi. Iako je rezultat utakmice danas bio u drugom planu spomenimo kako je Hajduk pobijedio 5-0. U prvom dijelu golove su glavama zabili Diamantakos i Katić nakon krasnih centaršuta Melnjaka, a treći je iz slobodnog udarca zabio Fossati. U drugom dijelu još jednom je precizan bio Diamantakos, potom je asistirao Kačanikliću, šesti gol postigao je Mlakar.

Spomenimo i kao kuriozitet kako je na gol Hajduka, nakon gotovo dvogodišnje pauze, stao Danijel Subašić, koji je nosio i kapetansku traku, a u drugom poluvremenu gol Zadra branio je njegov nećak Anđelo Subašić. Na poluvremenu i na kraju utakmice na teren se spustio i mali Antonio, Danijelov sin.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov