To je to što me zanima!

Sud je jasan: Valieva se i dalje smije natjecati na ZOI, ali neće dobiti medalju ako ju osvoji...

'Gledajući na temeljne principe poštenja, nepopravljive štete i balansa interesa, Kamili Valijevoj dopušta se daljnji nastup na ZOI. Nije testirana pozitivno na igrama', objasnili su iz Sportskog arbitražnog suda
Vidi originalni članak

Ne bi bilo fer i nanijelo bi to nepopravljivu štetu ako bi suspendirali Kamilu Valijevu s Zimskih olimpijskih igara nakon što je u prosincu testirana pozitivno na zabranjenu supstancu, poručili su iz Pekinga i dopustili mladoj klizačici povratak na led.

KRVAVI PUT DO MEDALJE Valieva ima trenericu iz pakla! Zašto Ruskinje rano završavaju karijeru? 'Branila je piti vodu'

Nakon maratonskog saslušanja koje je završilo u ponedjeljak ujutro, odlučili su kako mlada ruska klizačica Kamila Valieva (15) smije i dalje nastupati na Zimskim olimpijskim igrama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sudjelovala je u osvajanju grupne zlatne medalje, a sad će moći nastupiti i samostalno u utorak gdje je favorit za osvajanje zlatne medalje. No, ako ju i osvoji, neće je primiti na klasičnoj dodjeli jer cijeli slučaj oko dopinga još nije razriješen. Dodijelit će joj tek kada dokaže nevinost.

- Gledajući na temeljne principe poštenja, nepopravljive štete i balansa interesa, Kamili Valijevoj dopušta se daljnji nastup na ZOI. Nije testirana pozitivno na igrama, ali mogla bi biti kažnjena kad igre završe - stoji u objašnjenju. 

DOPINŠKI SKANDAL Rusi ne priznaju pozitivan nalaz na doping Kamile Valieve (15)

Sportski arbitražni sud je jedan od najviših autoriteta u sportu, a odluku je predstavio direktor Matthieu Reeb samo 30 sati prije nego je na rasporedu samostalno žensko klizačko natjecanje, a otišao je bez saslušanja pitanja novinara.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • srakar 14.02.2022.

    Kazniti one oko nje koji su joj dali taj lijek,ona je premlada da sama odlučuje o tome.

  • đuro kojotovski 14.02.2022.

    zar pravilnik svjetske antidopinške agencije ne govori da se sankcioniraju sportaši stariji od 16 godina?? ako da, onda ne znam zašto se uopće o ovome raspravljalo.. isto tako, djevojka od 15 godina ima problema sa srcem i po određenim pravilnicima samo zato jer je sportašica ne bi smjela uzimati lijek koji joj pomaže kod tih problema.. sport je otišao predaleko, sve je više toga zabranjeno i ne smije se koristiti a onda se čudimo jer sve više sportaša pada na terenu (borilištu) i umire.. a sve to pripisujemo koroni a ne tome što sportaši ne smiju koristiti 90% lijekova koji bi im pomogli..

  • Marlena axl 14.02.2022.

    Sretno djevojčice! Obzirom na učinjenu štetu u smislu psihološkog pritiska koji je bio prisutan tijekom svih treninga, pred samo natjecanje i uz dužno poštovanje Shcherbakove i Trusove, zbog svega što ste joj napravili želim joj zlato koje apsolutno zaslužuje! Svi koji misle da se tabletom postižu rezultati neka za početak odu na klizalište i pokušaju izvesti za početak "kadet", mogu uzet i tabletu

Komentiraj...
Vidi sve komentare