To je to što me zanima!

Sudačka komisija HNS-a o spornim trenucima u Šibeniku: Sudac je bio izložen mobingu

Ni sporan trenutak u 52. minuti kada je Delić tražio kazneni udarac nakon duela s Dilaverom ni drugi u 81. minuti kada je Bruno Petković sam sebe pogodio u ruku u kaznenom prostoru nije bio dovoljan za najstrožu kaznu
Vidi originalni članak

U dva navrata ljutili su se šibenski nogometaši na glavnog suca Darija Bela tijekom utakmice protiv Dinama (1-2), ali u oba puta, potvrdila je Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza, bez opravdanog razloga.

Ni sporan trenutak u 52. minuti kada je Delić tražio kazneni udarac nakon duela s Dilaverom ni drugi u 81. minuti kada je Bruno Petković sam sebe pogodio u ruku u kaznenom prostoru nije bio dovoljan za najstrožu kaznu.

GOLOVI: ŠIBENIK - DINAMO VIDEO Mina ekspresno anulirao majstorski potez Ivanušeca, Petković 'hladan' s 11 metara ŠIBENIK - DINAMO 1-2 Čačić ubacio 'udarne' u drugom dijelu pa je slavio na Šubićevcu

"Kontakt napadača Šibenika i braniča Dinama unutar kaznenog prostora u Pravilima nogometne igre ne smatra se prekršajem. Razmatrajući prirodu incidenta u kojem igrači obostrano iniciraju kontakt u borbi za loptu, vrlo lagani intenzitet kontakta, sudac je ispravno dopustio nastavak igre u kojem napadač pokazuje jasnu namjeru da želi nastaviti igru", objasnila je Komisija situaciju iz 52. minute.

O drugoj iz 81. minute, pak, ovakav je sud:

"Ispravna procjena suca utakmice u interpretaciji PNI-e (kažnjiva igra rukom). Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora igrajući loptu nogom “sam sebe“ pogađa u ruku, vrlo preciznim i jasnim smjernicama Pravila ne razmatra se prekršajem “kažnjive igre rukom“. Razmatrajući da igrač sam sebe pogađa u ruku, da se ruka nalazi u apsolutno prirodnom položaju slijedom kretnje tijela, odluka suca dopustiti nastavak igre jedina je ispravna. (Mobingu kojemu je sudac izložen slijedom ovoga incidenta razmatran je na KNS HNS-a. KNS HNS-a podsjeća suce na striktnu primjenu naputaka u incidentima ovakve i slične prirode (primjena disciplinskih mjera)."

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • stipe stipić 29.08.2022.

    ovo je vrh

  • zera 29.08.2022.

    Dinamo ne želi riskirati kao prošle godine pa j na vrijeme pitkupio sudačku organizaciju. Dinamo klub koji nema navijače ali ima suce.

  • picak..4 29.08.2022.

    Zna se tko uvijek trazi dlaku u jajetu kad igra Dinamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare