To je to što me zanima!

Sudački sprej rješava "krađe" centimetara kod slobodnjaka...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kad suci u Argentini dosude slobodan udarac, posebnim sprejem potom označavaju liniju iza koje mora stajati "živi zid". Sprej je izmislio sportski novinar Pablo Silva...
Vidi originalni članak

Sudac je na utakmici Huracana i Velez Sarsfielda u 90. minuti dosvirao prekršaj za domaćine na 20 metara. Velez je vodio 1-0 i s tim su rezultatom bili prvaci. Kao i sve momčadi svijeta, igrači Veleza pokušali su “ukrasti” koji centimetar i približiti se u živom zidu. Ukrali su više od metra, a onda je sudac iz džepa izvadio sprej i označio mjesto gdje moraju stajati. 

Slobodnjak je izveden, a bijela linija koju je sudac označio sprejem nestala je već nakon minute. Suci u argentinskim ligama već godinu i pol dana rabe nestajući sprej. Izmislio ga je novinar Pablo Silva.

- Promatrao sam 1500 utakmica diljem svijeta. Shvatio sam da na gotovo svakoj utakmici igrači ne stoje na propisanoj udaljenosti. To je bio velik problem za nogomet i sjetio sam se kako ga riješiti. Vjerujem da će sprej brzo početi upotrebljavati i europski suci - rekao je Pablo Silva.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • RockeLnino 14.06.2011.

    Ekstra izum :D. Ali u HNL-u nebi imalo neku funkciju. Ko ce našim livadićima to objasnit xD

  • 14.06.2011.

    Dobro se sjetio taj novinar, treba to čim prije uvest u europske lige

  • dajkula 14.06.2011.

    to je u mex. ligi već odavno, izgleda da su tamo pametniji

Komentiraj...
Vidi sve komentare