To je to što me zanima!

Suigrači složni: Sramota je ovo zanemarivanje Bajde...

Spomenik velikanu Hajduka Bajdi Vukasu još je u portunu inicijatora akcije Vedrana Bonačića. Sve skupa ljuti brojne nekadašnje Vukasove suigrače
Vidi originalni članak

Otkazivanje otkrivanja spomenika Bernardu Bajdi Vukasu na Poljudu uzbunilo je navijački puk Hajduka, a posebno su pogođeni njegovi prijatelji, suigrači i obitelj.
- Bila je to hvale vrijedna inicijativa i žao nam je što je bez objašnjenja otkazana. Nije novost da u Hajduku zaboravljaju na klupske legende, ne samo na mog oca. Nadam se kako će spomenik jednom ipak ugledati svjetlo dana - rekao je Zdeslav, sin pokojnog Bajde.
Javnost je zgrožena činjenicom da je spomenik uskladišten u obiteljskom 'portunu' inicijatora akcije Vedrana Bonačića, umjesto da se do ishodovanja lokacijske dozvole izloži na Poljudu.
- Smješno je da netko ne želi Vukasa na Poljudu iz bilo kojeg razloga. Treba mu što prije naći adekvatnu lokaciju, a do tada spomenik izložiti na Poljudu - smatra Vukasov dugogodišnji suigrač Vladimir Geza Schonauer.
- To je nenormalno što se radi i ja to ne razumijem. Za te ljude koji vode klub nitko do jučer nije ni čuo, a za Vukasa zna cijeli svijet. Ja sam za to da se spomenik postavi ako treba i na silu, jer to je Vukas zaslužio - uzbuđeno je govorio još jedan Vukasov suigrač Bogdan Kragić i dodao:
- Puno je bilo igrača koji su živjeli za Hajduk ali nitko kao Bajdo, makar nije bio Splićanin.
Dugogodišnji igrač i funkcioner Hajduka Ante Žaja pokušao je primiriti strasti.
- Ne mogu vjerovati da je netko protiv Vukasa. Vjerojatno su zauzeti brojnim problemima pa su sve skupa malo odgodili. Ali je isto tako neprimjereno da Bajdin spomenik čeka bolja vremena u nečijem portunu.
- Dovoljno je pogledati kako svojim legendama počast odaju košarkaši i ugledati se na njih. Svugdje u svijetu se klupske legende poštuju, samo kod nas ne - kaže jedan od najboljih strijelaca u povijesti Hajduka Pero Nadoveza. S njim se složio i legendarni golman Vladimir Beara, koji je i sam dugo godina bio nepoželjan na Poljudu.
- Kad je Hajduk u pitanju, ništa me ne čudi. Koliko su samo meni nepravde i boli nanijeli svih ovih godina...
- Bolestan sam, ali zbog otkrivanja Bajdinoga spomenika bih došao na Poljud. I ne samo za njega, spomenike zaslužuju i Frane Matošić i Vladimir Beara i Luka Kaliterna... - smatra Stane Krstulović, još jedan Bajdin suigrač. A jedan od osnivača Torcide i Vukasov prijatelj Ante Dorić zaključuje:
- Vukasu bi trebalo dati i primjereniju ulicu od ove koja sada nosi njegovo ime.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mlatimudan 06.11.2009.

    Je li ovaj netočan članak o navodnoj hajdukovj sramoti služi samo zato da prekrijete onu vašu sramotu od sinoć!!Kad se počnete ponašat kako triba tek tada će van se bog smilovat da prezimite u europi a do tada van ne triba kupovati kapute!!!

  • mashograd 06.11.2009.

    clanak van je promasaj samo takvi. mislili su ga dignit za torcidin rođendan al nisu jer je najavljen bojkot i nije bila dobra atmosfera,pa je tako odgođen za hajdukov rođendan u 2.misec...ne moze se spomenik takvom jednom velikanu podići na običan dan bez značaja....bit će i sa stilom!!!

  • xSOVAx 06.11.2009.

    SRAMOTA ZA OVAKO JEDNOG VELIKANA!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare