To je to što me zanima!

Sumnjivo još 50 utakmica prve, druge i treće talijanske lige

Ured državnog odvjetnika u Cremoni radi čak i preko vikenda na prikupljanju materijalne građe za procesuiranje talijanske kladiteljske mafije. Istraga se širi
Vidi originalni članak

Talijanski su mediji potvrdili su da su nadležni istražni sudac Guido Salvini i lokalni državni odvjetnik Roberto Di Martino osumnjičenike ispitivali tijekom subote i nedjelje.

Nadalje, istražiteljima su iz austrijske kladionice Skysport 365 ponudili svoju listu 50-ak utakmica Serije A, B i C na koje su registrirali neuobičajene a visoke uplate.

Nedoličnu pasivnost i nezainteresiranost Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) osudili su pak iz Sky Italije, produkcijske kuće koja ima vlasništvo televizijskih prava utakmica talijanskih profesionalnih liga. U intervjuu Corriereu della Seri direktor Sky Italije Tom Mockridge zaprijetio da će FIGC-u, a time posredno i klubovima, uskratiti isplatu dogovorenih iznosa i razmotriti raskid ugovora ne poradi li krovna nacionalna nogometna institucija smjesta ozbiljno na povratku kredibiliteta talijanskog nogometa.

Od SkyItalije FIGC godišnje uprihodi 570 milijuna eura. Ukupno od prodaje televizijskih prava FIGC godišnje zaradi 940 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • aragon 12.06.2011.

    to nije nista cudno da se u italini namjestaju utakmice to vec traje vise od 10 godina a tek su sad krenuli poduzimati neke mjere , svake godine zadnja dva kola Serie A su prodana to su i kladionice vec skuzile, samo pogledajte koeficijente na vecinu parova 1,20 do 1,5O koeficjenti na X , i tak zavrsi pa ko je tu lud

  • ivica20002000 12.06.2011.

    I onda stave sliku iz Njemacke lige :facepalm:

  • pacijent 12.06.2011.

    istina Talijanska liga je leglo namijestanja i lopovluka i tamo se lova okrece a ne kod nas jadnika koji nemamo ni za ulaz!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare