To je to što me zanima!

Super-G: Svindalu nova pobjeda, Ivica petnaesti

Na drugom Super-Giju ove sezone za Svjetski kup, održanom u Beaver Creeku, slavio je Aksel Lund Svindal, kao i dan ranije u spustu
Vidi originalni članak

Aksel Lund Svindal na najbolji je način ''skinuo uroke'' sa staze u Beaver Creeku, na kojoj je prošle godine teško stradao na treningu spusta. Norvažanin je tada u Coloradu slomio nos i polomio nekoliko zubiju, ozlijedio glavu, unutarnje organe u abdominalnom dijelu i zaradio duboku razrezotinu na butnom mišiću. Bio je to za njega i kraj sezone.
No, ove sezone se sjajno vratio uspjesima baš u Beaver Creeku! Nakon pobjede u spustu u petak, Svindal je u subotu trijumfirao i u Super G-ju, te ostvario 11. pobjedu u karijeri, a četvrtu u ovoj disciplini.
Drugo mjesto zauzeo je Austrijanac Herman Maier, pobjednik prvog superveleslaloma sezone u Lake Louiseu. Maier je od Svindala bio sporiji za 45 stotinki. Treći je bio još jedan Austrijanac, Michael Walchhofer, sa zaostatkom od 58 stotinki za pobjednikom.
Ivica Kostelić vrlo dobro je odradio i drugi Super-G sezone. Bio je petnaesti, kao i na prvom natjecanju ove sezone u Lake Louiseu. Ivica je za Svindalom zaostao sekundu i 28 stotinki. Naš drugi predstavnik, Natko Zrnčić-Dim, nije se dokopao bodova. Nastup je završio na 40. mjestu, sa dvije sekunde i 37 stotinki sporijim vremenom od Svindala.
Zanimljivo je spomenuti da na teškoj i zahtjevnoj stazi čak 15 skijaša nije uspjelo završiti utrku. Među njima je bio i Švicarac Daniel Albrecht, s kojim je do ove utrke Svindal dijelio prvo mjesto u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa. S novom pobjedom je Svindal ostao usamljen na vrhu poretka s 285 bodova.

Beaver Creek, Super-G, rezultati:
 1. Svindal (Nor) 1:13.05
2. Maier (Aut) +0.45
3. Walchhofer (Aut) +0.58
4. Innerhofer (Ita) +0.69
5. Defago (Švi) +0.75
6. Kucera (SAD) +0.75
7. Ligety (SAD) +0.85
7. Raich (Aut) +0.95
9. Gorza (Slo) +0.92
10. Reichelt (Aut) +0.93
...
15. Kostelić (Hrv) +1.28
...
40. Zrnčić-Dim (Hrv) +2.37

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare