To je to što me zanima!

Superclasico zasuli konfetima, River izbacio Bocu za finale...

Boca Juniors pobijedila je River Plate 1-0 u uzvratu polufinala Cope Libertadores, što joj nije bilo dovoljno za prolazak dalje. Jedan od najžešćih derbija u nogometu bio je odgođen zbog silne količine papira
Vidi originalni članak

Branitelji naslova pobjednika Cope Libertadores, nogometaši argentinskog River Platea, prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja najjačeg južnoameričkog klupskog natjecanja.

Oni su u uzvratnom susretu izgubili sa 0-1 na gostovanju kod svog najvećeg rivala Boca Juniorsa, ali i taj minimalni poraz bio im je dovoljan za prolazak jer su u prvom susretu prije tri tjedna na svom terenu bili bolji 2-0.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U uzvratu igranom na Bombonieri, čiji je početak odgođen zbog prevelike količine konfeta i papira bačenih na travnjak, jedini gol zabio je Jan Hurtado u 80. minuti.

Prošle godine River i Boca su igrali u finalu, a nakon što je prva utakmica na stadionu Boce okončana rezultatom 2-2, uzvrat nije bilo moguće odigrati na terenu Rivera jer su igrači Boce napadnuti dok se njihov autobus približavao stadionu, pa je dvoboj premješten u Madrid gdje je River slavio sa 3-1.

River Plate je dosada četiri puta osvajao Copu, 1985., 1996., 2015. i 2018. godine, a suparnik u ovogodišnjem finalu bit će mu bolji iz polufinalnog okršaja dva brazilska kluba Flamenga i Gremija.

Prvi susret u Porto Alegreu okončan je rezultatom 1-1, a uzvrat je u noći sa srijede na četvrtak u Rio de Janeiru.

TISUĆE POLICAJACA I HELIKOPTERI Buenos Aires pod opsadom za 'Superclasico': Uhićeni navijači

Ove godine u finalu Copa Americe igrat će se jedna utakmica i 23. studenoga u Santiago de Chileu.

(jt)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • josdol888 30.10.2019.

    Boca Boca compadre la concha de tu madre, te cojimo en mendoza, te cojimo en la boca, te cojimo en la copa, te cojimo en europaaaaaa.... River Hrvatska!

  • Euro-Plenki 23.10.2019.

    Superclasico bez ljudskih zrtava je uspjeno odradjen superclasico

Komentiraj...
Vidi sve komentare