Obavijesti

Sport

Komentari 5

Buenos Aires pod opsadom za 'Superclasico': Uhićeni navijači

Buenos Aires pod opsadom za 'Superclasico': Uhićeni navijači
21

Zbog nereda koji su pratili prošlogodišnju Copu Libertadores autobus igrača River Platea kroz Buenos Aires od kampa do stadiona pratit će 50 policajaca na motorima, te dva helikoptera, uz dodatne mjere opreza...

VIDEO

Uzvratni susret polufinala Copa Libertadores, južnoameričke inačice Lige prvaka, između argentinskih velikana Boca Juniorsa i River Plate igrat će se uz neviđene mjere osiguranja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

Tako će autobus s igračima River Platea prilikom vožnje kroz Buenos Aires od njihovog kampa do stadiona "La Bombonera" pratiti 50 policajaca na motorima, te dva helikoptera, a uz rutu će biti razmješteno više od 3.000 policajaca. Igrači će se voziti u autobusu s neprobojnim staklima, a navijačima će biti zabranjeno prići autobusu na manje od 30 metara.

River je u prvoj utakmici polufinala pobijedio sa 2-0 i susret je prošao bez incidenata, no argentinske vlasti strahuju kako uzvrat neće biti tako miran. Navodno navijači Boce spremaju odmazdu za napad na autobus s njihovim igračima uoči uzvratnog susreta finala iz prošle godine.

Tada su navijači River Plate priredili zasjednu za autobus s igračima Boca Juniorsa. Izgred se dogodio na prilazu stadiona Monumental Antonio Vespucio Liberti, kada su navijači Rivera kamenjem i bocama gađali autobus s gostujućim igračima, od kojih su neke ozlijedili, a porazbijali su gotovo sve prozore na autobusu.

A Boca Juniors bus is attacked by opposition fans in Buenos Aires

Najteže je prošao Pablo Perez kojem se dio stakla zabio u oko, te je završio u bolnici. Srećom, nije se radilo o težoj ozljedi. Nakon napada na autobus navijači Rivera su blokirali i prilaze stadionu kako kola hitne ne bi mogla pružiti pomoć igračima Boce, no policija je suzavcem ipak rastjerala huligane.

Susret je premješten iz Buenos Airesa u Madrid na stadion Santiago Bernabeu. Klubovi nisu željeli igrati u Madridu, ali su popustili pod pritiskom čelnika Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL). Nakon što je prvi susret završio rezultatom 2-2, River je u Madridu pobijedio sa 3-1 osvojivši naslov prvaka Južne Amerike.

Soccer Football - Copa Libertadores Final - Second leg - River Plate v Boca Juniors

U prvoj utakmici ovogodišnjeg polufinala 2. listopada River je slavio sa 2-0 golovima Rafaela Borre (6-11m) i Ignacija Fernandeza (69). Uzvrat je na rasporedu u noći s utorka na srijedu u 2.30 sati po hrvatskom vremenu.

River i Boca su dva najveća kluba s najviše uspjeha u Argentini. River drži rekord od 36 naslova argentinskog prvaka, no Boca se približila nakon što je u posljednje četiri godine osvojila tri naslova i sad ih ima 33.

Soccer Football - Copa Libertadores Final - Second leg - River Plate v Boca Juniors

Boca je osvojila šest naslova Cope Libertadores dok ih River ima četiri.

U drugom polufinalu sastaju se brazilski klubovi Gremio i Flamengo, a prvi susret je završio 1-1. Uzvrat je 23. listopada na Maracani u Rio de Janeiru. Najmanje 16 navijača Flamenga uhićeno je u utorak u Rio de Janeiru zbog sumnje da su namjeravali napasti pristalice Gremia uoči polufinalnog dvoboja Copa Libertadores, koji se igra u srijedu.

Huligani Flamenga uhićeni su temeljem svojih objava na društvenim mrežama, a u njihovim domovima je pronađeno oružje i droga, tvrdi brazilska policija, koja je dodala kako je ukupno izdano 27 naloga za uhićenje. 

Utakmica u srijedu navečer na stadionu Maracana je rasprodana, a prvi susret završio je 1-1. Flamengo je neporažen u 17 utakmica u nizu, a veliki je favorit da se po prvi puta nakon 1981. godine nađe u finalu južnoameričke Lige prvaka. 

Finale je 23. studenog na stadionu Nacional Julio Martinez Pradanos u čileanskom gradu Santiago.

(eg)

Copa Libertadores Final - Second leg - River Plate v Boca Juniors
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica