To je to što me zanima!

Šurjak protiv Klarića: On će meni držati predavanja?

Čovjek koji bi trebao imati najveće ovlasti kada je riječ o stručnom vođenju kluba oštro se sukobio s Mirkom Klarićem, dopredsjednikom Skupštine
Vidi originalni članak

Ja, koji sam odigrao više od 500 utakmica i ginuo za ovaj klub, doživljavam da mi Klarić drži predavanja. Ajde da su tu Erceg, Bokšić ili Štimac, ali to mi radi jedan Klarić..., rekao je Ivica Šurjak, koji je priznao da je njegov razgovor s Mirkom Klarićem bio vrlo oštar i izravan. Šurjak nije zadovoljan poretkom u klubu. Kako tvrdi, ne postoji jasna podjela zaduženja. U ugovoru mu piše da je stručni savjetnik, ali u praksi ne radi taj posao.
- Nemam ovlasti koje bi stručni savjetnik trebao imati. Klarić je pekoračio ovlasti, ništa ne pita struku. On sastavlja momčad. On potpisuje profesionalni ugovor s Balićem sam u kancelariji. Zamjera mi što nismo kupili pojačanja za desni i lijevi bok, a ja ne znam ni koliko je klupski budžet - govorio je pred novinarima ljutiti Šurjak. Naveo je još neke primjere "funkcioniranja" kluba koji je nekada bio velik, a to želi opet biti.
- Klarić traži da dovedem češkog reprezentativca za 300 ili 400 tisuća eura, a mi toliko tražimo za Bartolovića. Nije li to suludo?! Klarić je svake dvije minute u svlačionici, obećaje igračima dodatne premije. Traži od mene spisak od 30 igrača da ga on profiltrira. Pa što je ovo, je li to Hajduk?! - pita se jedan od najvećih igrača u dugoj povijesti splitskog kluba.
Posljednji primjer potpune kofuzije u klubu dogodio se u subotu.
- Otišao sam na razgovor s Renom Sinovčićem oko Marina Tomasova, a Klarić sa suradnicima ode dan poslije mene. Ja razgovaram s mladim igračima oko potpisivanja profesionalnog ugovora, oni opet to idu radit dan poslije mene - priča Šurjak i ide dalje s primjerima očajnog stanja u Hajduku.
- Jednom me Jarni zamolio da nađem 30 Adidasovih lopti, kakvima Dinamo igra. Našao sam ih u Hercegovini, koštale su 18.000 kuna, a taj iznos do danas nije plaćen. I onda od mene traže da dovodim igrače - požalio se Šurjak na kraju.

"GRIJEŠILI SMO S TRENERIMA"
Negdje tijekom upućivanja "teške artiljerije" prema dopredsjedniku Mirku Klariću, Šurjak se osvrnuo i na trenere koji su ove sezone vodili Hajduk. Jedan od njih mu posebno nije "legao".
- Dovođenjem Sergija Krešića napravili smo veliku grešku. To što je on igrao nema veze s Hajdukom. Dinamo dođe iscrpljen od teških utakmica u Europi, a on se povuče u mišju rupu! I što tu onda mogu napraviti Kalinić, Rukavina ili Cernat. Ti momci su potpuno nemoćni kada ih trener tjera da se kukavički brane - kaže Šurjak o treneru s iskustvom iz španjolskog nogometa.
Zamjerki ima i na rad Roberta Jarnija.
- On je iz osnovne škole došao ravno na fakultet. Sve što je radio može se smatrati korakom više u odnosu na Krešića, ali ova zadnja pogreška s Kalinićem nije mu se smjela dogoditi. Dijete sanja utakmicu s Dinamom, a on ga izvadi iz igre. I to u trenutku dok loviš zaostatak od 3-0 - o još uvijek atualnom treneru Hajduka ispričao je Šurjak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare