To je to što me zanima!

Suspendirali španjolsku ligu, nema više nogometa u Primeri

Španjolska nogometna federacija (RFEF) suspendirala je nogomet u Primeri te u Kupu kralja zbog neslaganja s uvođenjem novog zakona o preraspodjeli TV prava
Vidi originalni članak

Tko je pravi gazda španjolskog nogometa? Upravo je to glavno pitanje i razlog suspenzije španjolske nogometne lige i svih natjecanja u toj zemlji. Od 16. svibnja, prekidaju se Primera i Kup kralja zbog sukoba španjolske nogometne federacije i vlade, a sve zbog preraspodjele oko TV prava i uvođenja novog zakona. Španjolska nogometna federacija nametnula je suspenziju i nakon 16. svibnja nema više utakmica u španjolskoj nogometnoj ligi i kupu.

Barcelona vodi u Primeri ispred Reala, a 17. svibnja trebala bi se odigrati utakmica koja bi mogla odlučiti prvaka. Katalonci gostuju kod Atletico Madrida. No kako stvari stoje, izgleda da od te utakmice neće biti ništa, a sezona bi mogla biti produljena. Pod velikim znakom pitanja je i finale Kupa kralja između Barca i Athletica (30. svibnja).

Španjolska vlada donijela je novi zakon o TV pravima koji podupire i Nacionalna profesionalna nogometna liga (LFP), koja legalnim načinom nastoji blokirati suspenziju španjolskog nogometa. Real i Barcelona mogu sami dogovarati uvjete oko TV prava i novca. Ova dva kluba imaju gotovo polovicu ukupnog novca od TV prava. 

I tu se vraćamo na početak priče.

Tko je gazda španjolskog nogometa? Trenutno su to Real i Barca, koji u načelu nisu protiv novog zakona o preraspodjeli novca, sličnom kao u Premiershipu. LFP i španjolska vlada dogovorili su se oko novog zakona, no to ne odgovara Španjolskoj nogometnoj federaciji (RFEF), koja smatra kako je novim zakonom zakinuta i kako se sve radi mimo nje. Kako bi pokazala tko je glavni gazda, RFEF je blokirala sva natjecanja u Primeri i Kupu kralja, a to se tiče 600.000 igrača i više od 30.000 utakmica. Teško je za vjerovati da će ova suspenzija potrajati, u to gotovo nitko u Španjolskoj ne vjeruje, a sličnih sukoba bilo je i u engleskom Premiershipu...

Idi na 24sata

Komentari 60

  • crobern 08.05.2015.

    E ako iko u ovo vjeruje onda mu zaista nema pomoci. Nema toga boga da prekine prvenstvo u spaniji 3 kola prije kraja!!!

  • Glasaj za HSP1861 07.05.2015.

    Ovo je od realova maslo da Barcelona ne osvoji Trostruku krunu.

  • muni seferendi 07.05.2015.

    koga briga

Komentiraj...
Vidi sve komentare